Simona Halep îşi trăieşte umilinţa. Mesajul cu subînţeles primit de româncă de la Serena Williams

de: Beatrice Dumitru
13 09. 2023

Simona Halep a primit o lovitură dură din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA). Ea a fost suspendată patru ani pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Serena Williams a reacționat imediat pe rețelele de socializare și a postat un mesaj misterios. Ce a spus aceasta.

Mesajul transmis de Serena Williams pentru Simona Halep

Simona Halep a primit un verdict crunt în scandalul de dopaj în care este implicată. A fost suspendată patru ani, până pe 6 octombrie 2026, după ce ITIA a transmis că intenția de dopaj a fost „intenționată”. Sportiva din Constanța are 21 de zile la dispoziție pentru a face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne.

La scurt timp după aflarea verdictului Smonei Halep, Serena Williams a postat un mesaj interpretabil: „8 este un număr mai bun”. Se pare că aceasta a făcut referire la finala de la Wimbledon, din 2019, atunci când a fost învinsă de româncă. Dacă ar fi câștigat, Serena Williams și-ar fi trecut în palmares al-8-lea trofeu pe iarba londoneză și ar fi ajuns la 24 de turnee de Grand Slam.

Reacția Simonei Halep după aflarea verdictului

Într-un comunicat de presă transmis pe rețelele de socializare, Simona Halep a precizat că  este ”șocată și extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal”. De asemenea, ea a anunțat că intenționează să conteste decizia prin care a fost suspendată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

”Am fost testată săptămânal pe durata anului 2023 după testul inițial pozitiv, toate celelalte probe au fost negative. În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus în discuție iregularități din pașaportul său biologic.

Citește și: Ilie Năstase, reacție furibundă după suspendarea fără precedent a Simonei Halep: ”E prea drastic” VIDEO

Asta doar după ce grupul lor de experți mi-a aflat identitatea, iar doi dintre cei trei și-au schimbat dintr-odată opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. (…)

Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele de aceste acuzații false și a mă întoarce pe teren. Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză”, a transmis Simona Halep.

Simona Halep alături de Serena Williams la Australian Open 2021 (Foto: Getty Images)

Acuzațiile aduse Simonei Halep de către ITIA

ITIA a informat că Simona Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale Programului antidoping în tenis (TADP).

Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuat prin teste regulate de urină în timpul competiției. Cea de-a doua acuzație se referea la nereguli în pașaportul biologic al sportivului (ABP) al lui Halep.

Citește și: Replica lui Patrick Mouratoglou, după mesajul Simonei Halep legat de suspendare: ”Este o rușine”

Suspendarea Simonei Halep va expira pe data de 6 octombrie 2026, iar în acel moment ea va avea vârsta de 35 de ani.

Simona Halep era informată pe 7 octombrie 2022 că a fost depistată pozitiv la US Open, cu Roxadustat, substanță interzisă în tenisul profesionist, iar de atunci este suspendată provizoriu. După trei amânări, sportiva a fost audiată pe 28 și 29 iunie la Londra, la tribunalul Sport Resolutions, unde și-a susținut nevinovăția și a explicat că nu a luat nicio subsatanță interzisă cu bună știință.