Simona Halep, în topul Forbes al celor mai de succes tineri sub 30 de ani din Europa

de: Andrei Simion
14 07. 2020

La 28 de ani, Simona Halep este una dintre cele mai bogate jucătoare din istoria tenisului! 36.551.855 este suma oficială pe care românca a câștigat-o din tenis, conform site-ului oficial al WTA. Doar surorile Williams și Maria Sharapova o depășesc din punct de vedere al veniturilor. Din întreaga istorie a tenisului feminin! Revista americană Forbes a inclus-o pe Simona Halep într-un top pe care îl realizează anual, cel al „celor mai vizionari tineri sub 30 de ani”.

Simona Halep apreciată de Forbes pentru investiţia de la Poiana Braşov, unde are un hotel

Pentru 2020, Simona Halep apare în categoria sportivi din Europa, alături de alte nume importante. Hector Bellerin, fotbalistul celor de la Arsenal, Magnus Carlsen, campionul mondial de şah, şi Luka Doncic, baschetbalist la Dallas Mavericks, sunt şi ei pe listă. Elina Svitolina este singura jucătoare de tenis care a prins topul, alături de Simona Halep.

Forbes ţine cont de rezultatele obţinute pe plan profesional, dar şi de activităţile de business sau umanitare. În descrierea Simonei Halep, americanii subliniază şi implicarea în afaceri a campioanei de la Wimbledon 2019.

„Simona Halep a câştigat primul ei titlu de Grand Slam în 2018, la Roland Garros, iar apoi s-a impus şi la Wimbledon 2019. Locul 1 mondial în două perioade între 2017 şi 2019 şi este printre cele mai cunoscute jucătoare de tenis. De asemenea, a arătat un deosebit interes în lumea imobiliarelor. A făcut o investiţie masivă într-un hotel pe care îl deţine în Poiana Braşov, una dintre cele mai populare staţiuni de schi din România”

Simona Halep nu a mai jucat în ultimele cinci luni din cauza pandemiei de coronavirus. Dar este aşteptată să revină pe teren la începutul lunii august, pentru turneul WTA de la Palermo. Principalul obiectiv al româncei pentru 2020 rămâne un al doilea titlu la Roland Garros, competiţie care va avea loc între 20 septembrie şi 4 octombrie.