Simona Halep, audiată după 8 luni de aşteptare. Când vine verdictul în cazul dopajului

de: Stan Nicu
29 06. 2023

În sfârșit, Simona Halep a avut ocazia să se apere, alături de avocații săi, în cazul de dopaj în care a fost suspendată. Astfel, Simona Halep a fost audiată după 8 luni de aşteptare. Când vine verdictul în cazul dopajului, cât mai are sportiva de așteptat.

Simona Halep, audiată în cazul de dopaj. Când va afla cât timp va dura suspendarea

Simona Halep, 31 de ani, a trebuit să aștepte opt luni pentru a avea, într-un final, șansa de a apărea în fața unui tribunal sportiv pentru a-și susține cauza în dosarul ei de dopaj.

După multe amânari, termenul stabilit pentru finalul lunii iunie a fost respectat. Astfel, sportiva, cu avocați săi, a încercat să își demonstreze nevinovăția, după ce în luna noiembrie a anului trecut a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Nadia Comăneci a anunțat prima audierea Simonei Halep

Informația a fost furinzată inițial de Nadia Comâneci, însă confirmarea ei a venit, miercuri seară, din partea comentatorului Digi Sport, Dragoș Suciu. Specialistul în tenis al televiziunii a declarat că audierea Simonei a avut loc, ieri, la Londra. De acum, va urma o altă perioadă de așteptare, de două săptămâni, pentru aflarea primului verdict.

„Halep a fost audiată astăzi, dar va fi audiată și mâine. În aproximativ două săptămâni ar trebui să avem un prim verdict. Alături de avocați, Simona și-a prezentat argumentele. Vom vedea care vor fi deciziile. În general, aici se dau suspendări de doi ani, apoi deciziile sunt atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În general, acolo se reduc la jumătate. Se scade termenul de suspendare provizorie, iar acea suspendare provizorie e din noiembrie 2022“, a spus Dragoș Suciu.

Când ar putea reveni Simona Halep în teren

Normal, tribunalul dă sentințe între doi și patru ani, Simona Halep având speranțe să se încadreze în minimum. Apoi, ea va face apel la TAS, unde, de cele mai multe ori, pedeapsa este înjumătățită, astfel că, într-un final, s-ar putea alege cu un an de suspendare.

Astfel, ținând cont că aceasta a început, în format provizoriu, în octombrie 2022 suspendarea, ea ar putea reveni pe teren în aceeași lună a acestui an.

Teoria lui Ilie Năstase

Pe de altă parte, Ilie Năstase, 76 de ani, a spus că Simona Halep este discriminată pentru că este româncă, iar judecata ITIA nu ar fi una dreaptă.

Fostul lider mondial ATP are informații potrivit cărora anumite sportive de top din circuitul WTA au fost prinse dopate, însă cazurile ar fi fost mușamalizate din pricina unor interese financiare.