Simona Halep a primit cele mai proaste vești azi. Ce riscă să pățească românca, nu e bine deloc

Simona Halep este în fața unei situații extrem de dificile. Sportiva urmează să piardă mii de euro dacă nu va participa la turneul de la Stuttgart.

Simona Halep a primit cele mai proaste vești azi

Simona Halep a avut o accidentare la umărul drept, motiv pentru care s-a retras din turul 3 al WTA 1000 de la Miami. Simona a refuzat să participe la turneele de la Doha și Dubai. În plus, sportiva a anunțat că nu poate juca la FED Cup împotriva Italiei, drept pentru care este pasibilă de amendă din partea WTA.

Regulamentul precizează că orice sportivă se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă.

 „Orice jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional”, se arată în regulamentul WTA.

Simona Halep are deja două retrageri, deși suntem în prima jumătate a anului. Dacă nu va juca la Stuttgart, Simona va fi obligată să plătească o amendă de 7500 de dolari.

Sportiva și-a anunțat prezența în Stuttgart, însă nu a putut să facă antrenamente în ultimele două săptămâni, motiv pentru care s-a retras din turneu.  Echipa României va fi formată din Patricia Ţig, Irina Bara, Mihaela Buzărnesc, Monica Niculescu și Gabriela Ruse.

Simona Halep nu participă la Fed Cup

Tenismena a decis să renunțe la Fed Cup și să refacă în urma accidentării la umăr. Oficialii au făcut anunțul potrivit căruia Simona Halep nu va mai juca pentru România în meciul cu Italia.

”Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, aşa că nu putea veni la echipă nepregătită, a fost anunțul FRT de astăzi.

Deși erau programate în februarie, Federația Internațională de Tenis a decis că meciurile se vor juca în zilele de 16 aprilie, de la ora 15:30, și 17 aprilie, de la ora 14:00, pe arena din Cluj-Napoca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI