Simona Halep, 2.500 de euro „ajutor de șomaj”. Cum și de unde va primi banii, lunar

Simona Halep, 2.500 de euro „ajutor de șomaj”. Cum și de unde va primi banii, lunar

În condițiile în care actuala stare care a paralizat sportul mondial se va prelungi, Simona Halep ar putea bifa la câștiguri din tenis doar ce a obținut în primele două luni ale anului. Ar putea însă primi sume mai mici, lunar, fără să joace tenis.

Simona Halep, 2.500 de euro „ajutor de șomaj”. Cum și de unde va primi banii, lunar

Turneele de tenis sunt suspendate până la mijlocul lunii iulie, însă cel mai negru scenariu duce spre anularea întregului sezon. O opinie împărtășită și de Judy Murray, fostul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii. Aceasta a sugerat într-un editorial scris pentru „Sunday Post” că WTA mai bine ar anula întreg sezonul 2020, în loc să înghesuie turneele în ultimele luni ale anului. Și să revină la normalitate începând cu 2021.

Acest scenariu are şanse mari să se realizeze, precizează Tennis World USA. De altfel, WTA lucrează deja la un proiect financiar prin care să-şi susţină jucătoarele pe durata întreruperii sezonului. Se vorbește despre un fel de ajutor de șomaj, 2.500 de dolari din partea WTA pe care ar urma să le primească lunar sportivele din circuitul profesionist. O astfel de decizie ar ajuta în special jucătoarele din afara Top 100, care trăiesc un adevărat coșmar financiar în această perioadă. Desigur, rămâne de văzut dacă măsura va fi și adoptată de oficialii WTA.

Simona Halep, locul 2 WTA, va fi și ea beneficiara acestei măsuri, în condițiile în care nu s-ar mai juca niciun turneu până la finalul anului 2020. Ultimul meci din acest a fost pe 22 februarie, când s-a impus în turneul de la Dubai.

Simona Halep este marea câștigătoare de la Turneul din Dubai. Foto: Twitter/ Simona Halep
Simona Halep este marea câștigătoare de la Turneul din Dubai. Foto: Twitter/ Simona Halep

Petiție online pentru susținerea jucătoarelor cu venituri mici din tenis

Măsura WTA, dacă va fi adoptată, va veni în ajutorul sportivelor mai slab cotate din ierarhia WTA. Va fi o adevărată gură de oxigen pentru jucătoarele din afara Top 100, care s-au plâns că nu vor avea din ce să trăiască dacă nu vor mai putea participa la diferite competiții.

În acest sens, Georgia Sofia Şapatava, locul 337 WTA, a lansat o petiție prin care solicită ITF să susțină financiar jucătorii mai slab clasați. „Nu mulţi vor putea să facă faţă cheltuielilor de zi cu zi şi apoi să revină să joace după trei luni fără competiţii”, a scris Șapatava, a cărei petiție a adunat până acum 1.300 de semnături.

Pe rețelele de socializare a intervenit și Tara Moore, locul 447 WTA, care a câştigat 2.800 de dolari în acest. Aceasta a explicat într-o postare pe Twitter cu ce se confruntă restul sportivilor: „Va fi greu pentru mulţi sportivi să supravieţuiască financiar în următoarele două luni pentru că ei nu au câştigat mult înainte”.

Toate turneele de tenis au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19 și se pare că sezonul va putea fi reluat abia pe la finalul lunii iulie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI