Și-au lăsat copilul să se joace pe telefon, dar l-au găsit mort. Ce descoperire șocantă au făcut medicii
Tehnologia afectează creierul copiilor, iar părinții sunt îndemnați să limiteze accesul la ecrane, mai ales în vacanță. Din lipsă de timp sau simțind că pruncul lor se află în siguranță în fața telefonului, câtă vreme ei se ocupă de alte treburi, micile ecrane tot la copil ajung. Un caz șocant privind această problemă s-a întâmplat în Egipt, unde un băiat de 12 ani a murit după ce s-a jucat ore în șir un joc video.
Sănătatea celor mici, afectată de tehnologie. Un copil de 12 ani a făcut infarct și a murit după ce s-a jucat mai multe ore un joc pe telefon
Un băiat în vârstă de 12 ani, din Egipt, obișnuia să petreacă multe ore conectat la jocurile video. Era pasionat de PUBG, un joc popular printre tineri, inclusiv în România. Ultima oară, activitatea din mediul online i-a fost fatală. Părinții copilului au povestit că l-au găsit inconștient în camera sa cu jocul rulând pe telefon.
Au sunat la ambulanță și copilul a fost transportat de urgență la spital. În urma investigațiilor, medicii au declarat că adolescentul suferise un infarct și ar fi decedat înainte să ajungă la unitatea medicală. Băiatul era supraponderal, iar infarctul s-ar fi produs din cauza creșterii accelerate a tensiunii arteriale, spun reprezentanții Departamentului de Urgență al Direcției de Sănătate din spitalul Al-Salam din port Said, Egipt.
După acest incident, conform presei locale egiptene, Centrul Al-Azhar a emis un avertisment cu privire la riscurile și dependențele la care sunt expuși micuții, făcând apel la părinți să monitorizeze cu atenție activitatea online a copiilor lor. Procurorii egipteni au deschis o anchetă în cazul adolescentului.
Copiii dependenți de telefoane
Telefoanele mobile, tabletele sau jocurile electronice au devenit parte din viața noastră. Unii dintre noi au ajuns dependenți de ele. Mai grav este că acestea au început să fie folosite de la vârste fragede și cei mici cad victimele tehnologiei. Utilizarea excesivă poate duce la irascibilitate, agresivitate sau dependență, iar acestea pot fi tratate doar cu ajutorul terapiei, spun unii specialiști.
Părinții, însă, sunt împărțiți în două tabere atunci când vine vorba să cumpere gadgeturi copiilor lor. De cele mai multe ori, se tem că pot crea dependență când le sunt interzise copiilor, iar cei mici pot deveni greu de controlat. Pe termen lung, utilizarea în exces poate duce la scăderea creativității, imaginației și duce la nedezvoltarea abilităților sociale.