28 oct. 2021 | 09:37

Și-a spălat vasele cu detergent de rufe, dar apoi a aflat un lucru teribil. Ce pericol te paște dacă faci la fel

Diverse
Și-a spălat vasele cu detergent de rufe, dar apoi a aflat un lucru teribil. Ce pericol te paște dacă faci la fel
Ce se intampla daca spalam vasele cu detergent de rufe

Te-ai gândit vreodată la acest truc? De ce nu este recomandat să speli vasele cu detergent de rufe. Te paște un pericol incredibil. Specialiștii avertizează să nu faci această greșeală. Cu ce putem înlocui, de fapt, detergentul de vase.

De ce nu este bine să spălăm vasele cu detergent de rufe

Atunci când ai un munte de vase de spălat și se întâmplă să rămâi fără detergent pentru ele, unii români găsesc anumite metode ingenioase pentru a curăța vesela în doi timpi și trei mișcări. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu trebuie niciodată să spălăm vasele cu detergentul de rufe.

Explicația este extrem de simplă, acesta nefiind recomandat pentru a limpezi vasele. Specialistul Lily Cameron susține că detergenții de rufe conțin substanțe toxice care pot ataca mâinile, iar o soluție alternativă ar fi cea săpunul lichid.

„Săpunul de mâini pe care îl cumpărăm de la magazinul local este un tip de detergent. Are ingrediente antibacteriene și antifungice care vă pot curăța și igieniza vasele. Săpunul lichid pentru mâini este mai blând decât detergentul de vase și se va dizolva mai ușor și se va spuma mai bine într-o apă fierbinte.

În plus, conține mai multă glicerină decât săpunul de vase și va fi mai blând cu pielea atunci când vă spălați vasele cu mâna.”, a declarat Lily Cameron, specialist în curățenie și supervizor la Fantastic Services pentru cei de la Apartment Therapy.

Cum spălăm vasele cu bicarbonat de sodiu

Deși mulți specialiști sunt de părere că săpunul de mâini se clătește bine și este blând cu mâinile, putând fi folosit în situația în care nu mai ai detergent de vase la îndemână, alții rămân sceptici.

Multe săpunuri de mâini includ aditivi care nu sunt siguri pentru alimente, explică Jennifer Gregory, brand manager al Molly Maid, o companie Neighborly. Dacă folosiți săpun de mâini pentru a vă spăla vasele, asigurați-vă că le clătiți de mai multe ori pentru a preveni acumularea.

Un substitut de succes pentru detergentul de vase îl constituie bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient-minune este bun la toate și poate fi utilizat chiar și pentru a curăța murdăria de pe vasele din chiuvetă.

„Bicarbonatul de sodiu absoarbe grăsimea și, amestecat cu apă, creează o pastă care va ajuta la curățarea și îndepărtarea resturilor alimentare. Se amestecă ½ cană de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă pentru a forma o pastă. Puneți mănuși de cauciuc, spălați vasele cu pasta de bicarbonat de sodiu și clătiți cu cea mai fierbinte apă posibilă pentru a dezinfecta. Lăsați vasele să se usuce la aer.”, recomandă specialiștii, notează cei de la sursa citată anterior.

Pe lângă săpunul lichid și bicarbonatul de sodiu, specialiștii în curățenie recomandă să folosim săpunul solid special pentru pielea sensibilă și fără parfum, precum cel pentru copii, care nu conține sodă.