Și-a pus frunze de varză murată pe față și zeamă pe păr. Ce efect a observat după aceea
Spaimele oricărei femei care înaintează în vârstă sunt ridurile. Specialiștii explică faptul că atunci când pielea pierde colagen se instalează ridurile, dar și factorii externi accentuează apariția lor. Pentru a sta departe cât mai multă vreme de aceste semne ale trecerii timpului, există o mulțime de metode. Creme, tratamente profesionale, aparaturi, tehnici, dar nimic nu e mai „sfânt” ca botoxul, această variantă având eficiență îndelungată. Însă, pentru cele care nu au în plan o vizită la medic, există și câteva modalități naturiste, cum ar fi varza murată.
Beneficiile verzei murate. Fruzele și zeama au efecte grozave asupra tenului și părului
Deși pare de necrezut, dar varza murată nu face bine numai la sănătate, ci și la frumusețe. Se fac măști cu frunze de varză acră, loțiuni cu suc proaspăt și comprese. De asemenea, și zeama acestui aliment este benefic în această sferă. Moarea ajută în lupta cu îmbătrânirea, întârziind apariția ridurilor. Ea menține și un păr strălucitor și unghiile puternice.
Tratamentul împotriva unui ten cu probleme, fie gras, fie cu multe coșuri, constă în aplicarea de frunze de varză murată. Compresa se ține 25 de minute, apoi se spală pielea cu apă rece. Cura durează 1-2 luni.
În Oltenia, femeile puneau frunze de varză acră pe piept ca să le vină laptele după naștere. Tot odinioară, pentru râie, oamenii se dădeau cu moare pe tot corpul sau fierbeau zeama verzei murate, apoi se spălau cu ea, după care se ungeau cu sulf sau o cremă cu sulf.
Greșeli pe care le facem zilnic ce duc la apariția timpurie a ridurilor
Ridurile sunt normale pentru noi, oamenii, pentru că noi înaintăm în vârstă și bineînțeles că pielea noastră îmbătrânește odată cu noi. Se produce o pierdere masivă de colagen și de elastină pe anumite zone, cele care sunt mai mult stimulate și lucrate, mai ales în sfera unde există un mușchi activ, cum ar fi fruntea, zona ochilor sau în jurul nasului.
Acest proces trebuie să se întâmple natural, dar se produce și accelerat când nu avem grijă de ten. Factorii externi accentuează această trecere, pierdere de elastină și colagen, astfel că ridurile apar mai repede și pot fi și mai adânci. Cele mai deranjante riduri sunt cele din zona nasului, pentru că, din păcate, aspectul lor accentuat are o tendință de a te arăta mai în vârstă decât ești în realitate.
- purtatul ochelarilor de soare
- atingerea feței în timpul lucrului la birou
- sprijinirea frecventă a capului în cot
- neglijarea exercițiilor fizice zilnice
- dormitul preponderent pe aceeași parte