Și-a pierdut viața de la un telefon mobil: ce s-a întâmplat cu smartphone-ul adolescentei

Dependența de smartphone-uri poate fi periculoasă, după cum au aflat părinții unei fete de doar 14 ani care și-a pierdut viața.

Ultimul lucru pe care îl facem înainte de culcare este să punem mâna pe telefonul mobil. După aceea, cei mai mulți dintre noi adorm cu telefonul la câțiva centimetri de cap, pe o noptieră, pe pernă sau pe jos, lângă pat. În 99% dintre cazuri, astfel de practici nu sunt neapărat periculoase. Cea mai gravă consecință ar putea consta în faptul că nu te odihnești foarte bine din cauza distragerilor de la notificări.

Dacă urmărești însă știrile din acest domeniu îți dai seama că telefoanele mobile pot exploda, din cauza unor baterii defectuoase, a unor încărcătoare care nu sunt originale sau unor cabluri perforate. Chiar și după câțiva ani, Samsung se chinuie să te facă să uiți că Galaxy Note 7 a fost retras de pe piață pentru că a explodat în serie din cauza unui defect de fabricație.

Cea mai recentă dramă pornind de la un telefon mobil a fost suferită de Alua Asetkyzy Abzalbek din Bastobe, Kazakhstan. Avea doar 14 ani când și-a pierdut viața din cauza unei explozii a unui smartphone. Producătorul aparatului nu a fost făcut public.

Înainte să adoarmă, tânăra a pus telefonul la încărcat într-o priză de lângă pat. Dimineața, bateria telefonului a explodat foarte aproape de capul fetei, iar paramedicii nu au mai avut ce să facă pentru a-i salva viața. Familia ei a sunat imediat la salvarea, iar mașina de intervenție nu a întârziat. Din păcate, explozia a fost prea mare. Experții deplasați la locul incidentul au confirmat că totul a fost un accident. Telefonul s-a supraîncălzit și nu au avut ce să facă.

Cea mai bună prietenă a tinerei, în vârstă de doar 15 ani, a postat un mesaj pe o rețea socială în amintirea ei. ”Tot nu-mi vine să cred. Ai fost cea mai bună. Am fost împreună din copilărie. Îmi este atât de greu fără tine. Îmi este atât de dor de tine. M-ai părăsit pentru totdeauna.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI