Setarea pe care trebuie să o faci vara la mașina ta, de fapt. Așa vei economisi bani
Pe timp de vară, atunci când temperaturile depășesc pragul de confort, interiorul mașinii poate deveni o adevărată saună. Astfel, este aproape imposibil să circuli fără a porni aerul condiționat. Sistem care, însă, face ca mașina să consume mai mult. Iată ce setare să faci de acum înainte pentru a mai economisi ceva bani la combustibil.
Cum să folosești mai eficient aerul condiționat din mașină vara
Aerul condiționat este cel mai bun prieten al oricărui șofer în această perioadă a anului. Parcată sub soarele torid al verii, interiorul mașinii se poate încălzi la cote alarmante, astfel că nu poți sta prea mult înăuntru, fără a porni aerul rece.
Din acest motiv, venim în sprijinul tău cu un truc care să te ajute să folosești la maximum confortul oferit de aerul condiționat, dar care te va face și să economisești ceva bănuți.
Setarea pe care să o faci la vehicul
Cele mai multe mașini au un buton de recirculare la comenzile de aer condiționat, dar mulți șoferi nu sunt siguri când trebuie să îl folosească. Ei bine, răspunsul simplu este să îl folosești vara și să îl oprești iarna.
Butonul de recirculare preia pur și simplu aerul din interiorul mașinii și îl recirculă în habitaclu, în loc să tragă aer proaspăt din exterior. În zilele călduroase, dacă nu folosești acest buton, atunci sistemul de aer condiționat va folosi aerul cald din exterior și va încerca să îl răcească.
Utilizând această funcției vei face ca aerul din mașina ta să fie mai rece, vei reduce uzura sistemului de aer condiționat și, totodată, vei economisi combustibil.
Folosește butonul și când stai în trafic
Important de menționat este faptul că dacă mașina a stat ore bune în soare, cel mai bine este să cobori geamurile și să dezactivezi funcția de recirculare în primul minut pentru a elimina aerul foarte cald, înainte de a activa funcția.
De asemenea, de fiecare dată când te afli blocat în trafic (vara sau iarna), asigură-te că folosești recircularea. Atunci când tragi aer din exterior, nu faci decât să introduci poluanții și monoxidul de carbon din traficul. Studiile arată că recircularea aerului condiționat poate reduce cu 20% cantitatea de poluanți care intră în vehicul atunci când stai în coadă la semafor.
Citește și: De ce să nu mai conduci cu geamurile deschise la mașină, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți șoferi