Semnul nou de circulație care îi încurcă pe șoferii români. Ce trebuie să faci atunci când îl vezi, atenție mare

de: Ștefan R. Apostol
29 06. 2024

Conform unui nou proiect legislativ care vine să modifice Codul Rutier, a fost introdus un nou indicator rutier. Dar, se pare că este semnul nou de circulație care îi încurcă pe șoferii români. Citește mai departe și află ce trebuie să faci atunci când îl vezi.

Codul Rutier introduce semnul nou de circulație care îi încurcă pe șoferii români

Așa cum ne-am obișnuit deja, Codul Rutier poate bate recordul modificărilor aduse într-un singur an. Așa se face că, recent, parlamentarii au votat un nou proiect care introduce în cadrul rutier legislativ un nou semn de circulație pe autostrăzile din România.

Conform cadrului legal votat, este vorba de un indicator de culoare verde, pe care apar două linii discontinue, o mașină și două săgeți albe. Însemnătatea acestui nou indicator se pare că dă mari bătăi de cap, având în vedere că este semnul nou de circulație care îi încurcă pe șoferii români.

Ce trebuie să faci atunci când îl vezi

Acest nou indicator rutier este regăsit pe autostrăzile din alte state europene, astfel că era necesar, într-un fel, adoptarea lui și în legislația rutieră românească. În ceea ce privește însemnătatea sa, și ce trebuie să faci atunci când îl vezi, indicatorul te avertizează cu privire la distanța minimă dintre autovehiculul tău și cel din față.

Cu alte cuvinte îți spune că va trebui să te încadrezi la distanța minim prevăzută de lege de vehiculul care se deplasaează în fața ta pe carosabil. În baza noului cadru legal, cei care se ocupă cu semnalizarea vor introduce acest indicator rutier pe toate drumurile expres și pe autostrăzile din România.

Sunt importante regulile și semnele de circulație

Șoferii iau adesea semnele de circulație de bune și nu se gândesc prea mult la importanța lor. Dar fără ele, ar exista consecințe teribile, cum ar fi un risc mai mare de accidente și răniri, precum și confuzie pe șosea.

Deși importanța regulilor și a semnelor de circulație poate părea simplă, există de fapt multe motive pentru care regulile și semnele sunt importante pentru toți utilizatorii drumurilor, nu doar pentru șoferi.

Motivele pentru care sunt atât de importante sunt știute, sau ar trebui să fie cunoscute de toți participanții la trafic. Toate indicatoarele rutiere, precum și regulile de circulație, sunt esențiale pentru drumurile noastre și pentru utilizatorii drumurilor de peste tot în lume.

Așa că, mare grijă când plecați la drum. Țineți cont de ele, și aveți grijă la modul în care conduceți pe drumurile publice, altfel există riscul de a primi amendă, puncte de amnedă, și chair suspendarea permisului, dacă le încălcați.