Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Îți golește buzunarul de bani dacă nu ești atent la el

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Îți golește buzunarul de bani dacă nu ești atent la el
Standardizarea semnelor de circulație și importanța lor

Fiind șofer, mai mult ca sigur că știi de ce există indicatoare rutiere, fie ele și rare. Indicatoarele au rolul de a avertiza șoferul cu privire la pericolele sau situațiile de pe drum. Șoferul trebuie să le respecte pentru siguranța sa. Încălcarea unora dintre semne de circulație atrage acțiuni legală, altele nu. Cu toate astea, chiar și în cazul celor care nu atrag amenzi, sunt foarte importante pentru faptul că ignorarea lor ar putea duce la accidente majore. Astăzi îți propun să vorbim despre semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Mare atenție, acest semn, îți golește buzunarul de bani dacă nu ești atent la el!

Standardizarea semnelor de circulație și importanța lor

Standardizarea designului și a aplicării semnelor de circulație ajută la recunoașterea și înțelegerea semnelor și este importantă pentru a obține respectarea și cooperarea din partea conducătorilor auto.

Automobiliștii au dreptul să se aștepte ca orice semn de circulație să aibă întotdeauna același înțeles. Să solicite același răspuns, indiferent de locul în care este întâlnit semnul.

Prin urmare, situațiile similare în care sunt justificate semnele ar trebui să fie semnalizate în mod similar. Atunci când un semn de circulație este utilizat în mod corect, majoritatea conducătorilor auto vor respecta regulamentul sau avertismentul afișat și vor conduce în siguranță și în ordine.

Semnele de circulație sunt cel mai probabil să fie ignorate dacă nu s-a acordat suficientă atenție și gândire aplicării lor. Este important să înțelegem că semnalizarea rutieră este necesară pentru a asigura circulația sigură și ordonată a autovehiculelor, a traficului motorizat și nemotorizat și a pietonilor. Semnele oferă informații despre rutele de pe autostradă, direcții, destinații și puncte de interes.

De asemenea, acestea oferă informații despre reglementările care se aplică în anumite locații sau la anumite momente, și avertizează asupra pericolelor care ar putea să nu fie evidente. AȘșdar, atenție la semnele de circulație, și resepctați-le, altfel riscați amenzi și chiar suspendarea permisului de conducere.

Vezi și: Semnele care îți arată că un polițist cere șpagă, voalat. Ce întrebări te avertizează, de fapt

Atenție la semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români

Unele semne de circulația sunt rare, astea înseamnă că nu apar în mod obișnuit pe drumuri. Dar, cu toate astea, chiar dacă apar mai puțin, nu înseamnă că nu trebuie respectate sau ținut cont de ele.

Este și cazul despre are discutăm azi, semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. În mod normal n-ai să-l găsesști pe drumurile principale, dar cu siguranță îl vei găsi în zonele de drum ceva mai periculoase.

În esență, semnul de circulație te anunță că te apropii de o „Ieşire spre un chei sau mal abrupt”. Semnul este afișat sub forma unui triunghi cu margini roșii, pe interior fiind de culoare albă și cu o mașină care cade de pe o margine de drum.

Deși nu este un semn frevent afișat, asta nu te scapă de amenzi. În general acest semn, semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români, va fi afișat cam la 100-200 de metri înainte de zona semnalizată.

Asta înseamnă că la cel puțin 200 de metri de la afișarea semnului, drumul se termină deasupra unui chei sau un mal abrubt. Este momentul să reduci viteza și să circuli cu maximă prudență.

Dacă nu respecți indicațiile, așa cum spuneam, ești pasibil de amendă, și, posibil, chiar suspendarea permisului. Așa că, mare atenție la drum, și ai grijă cum circuli.