Semnul care îți arată că o plantă trebuie mutată imediat într-un alt ghiveci. Detaliul care trebuie observat

de: Bișinicu Andreea
07 10. 2022

Apa, solul, aerul și lumina soarelui sunt vitale pentru dezvoltarea armonioasă a unei plante, dar există și alte elemente esențiale care ajută florile să crească frumos. Iată câteva trucuri geniale pentru a avea grijă de plantele tale, semne că ar trebui să le muți în alt ghiveci, înainte de a se ofili.

Cum îți dai seama că trebuie să muți planta în alt ghiveci

O temperatură adecvată, hrana, timpul și spațiul de creștere sunt factori cheie pentru ca plantele, în special cele de interior, să supraviețuiască trecerii timpului.

Nu este vorba doar de alegerea unui ghiveci aspectuos, ci de faptul că trebuie să te asiguri că florile beneficiază de mediu funcțional pentru fiecare specie în parte.

Cantitatea, tipul de sol și spațiul în care crește o plantă determină durata de viață a acesteia. Rădăcinile au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta. În caz contrar, aerul nu circulă prin rădăcini, proliferează strâns, iar planta ajunge să se sufoce.

Unele persoane sunt de părere că fazele lunare dezvăluie cel mai bun moment pentru a transplanta o floare, în timp ce alții sunt ghidați de perioada anului sau de unele caracteristici vizibile ale plantelor care dezvăluie că nu mai pot crește în ghiveciul inițial.

Iată trei semne care îți dau de înțeles că trebuie să muți plantele în alte ghivece:

Planta pare fără vlagă

Dacă vezi că frunzele plantei tale de interior au căpătat o altă culoare și s-au lăsat, este cazul să iei acțiune.

În mod ideal, florile trebuie transplantate la sfârșitul iernii, atunci când perioada de hibernare se termină și planta își poate reveni primăvara.

Rădăcinile ies din fundul vasului

Acest lucru arată clar că floarea trebuie mutată în alt ghiveci, deoarece rădăcinile nu beneficiază de spațiu suficient pentru a se dezvolta propice. Dacă rădăcinile nu au ieșit din ghiveci, poți să mai aștepți puțin.

Când pământul nu aderă la rădăcini

Planta ar trebui lăsată fără să fie udată timp de o zi, apoi se pune palma mâinii pe vârful oalei, lăsând tulpina să iasă între degete. Se răstoarnă vasul cu susul în jos.

Dacă pământul se lipește de ghiveci, înseamnă că floarea are prea multe rădăcini și prea puțin pământ, așa că trebuie mutată cât mai curând posibil în alt ghiveci.

Citește și Plantele toxice pe care să nu le ai niciodată în casă. Mulți oameni le dețin, din păcate