Șeful armatei private a lui Vladimir Putin își trădează șeful și rupe tăcerea despre culisele războiului din Ucraina: „Bunicul fericit crede că este bun”

de: Rosu Ioana
10 05. 2023

Șeful grupării Wagner a deschis un conflict de mare anvergură în urmă cu câteva zile, atunci când i-a avertizat pe oficialii usiei, în frunte cu Vladimir Putin, că trupele lui vor părăsi Bahmutul din cauza lipsei de muniții și condiții. Evgheni Prigojin a revenit, marți, cu un nou discurs plin de injurii, dar totodată enigmatic. Ce a transmis de data această poporului rus.

Șeful grupării Wagner, avertisment pentru cetățeni

Șeful armatei private a lui Vladimir Putin a atins limita răbdării, astfel încât, acesta a început să realizeze filmări de pe front în care surprinde imagini cutremurătoare, în timp ce merge pe lângă cadavrele colegilor săi. Din păcate, armata private a Rusiei a rămas fără muniție și echipament militar, care să-i permită să se apere, iar mai apoi, să atace.

El a adresat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, avertizând că, pe data de 10 mai, își va retrage trupele din Bahmut. Acesta a subliniat că din cauza lipsei condiții, armata sa este condamnată la moarte fără sens.

„Pe 10 mai 2023 vom fi obligaţi să predăm poziţiile din oraşul Bahmut unităţilor Ministerului Apărării şi să redistribuim mercenarii în spatele frontului pentru a ne linge rănile. Retrag unităţile Grupului Wagner din Bahmut deoarece, prin lipsa de muniţie, acestea sunt condamnate la o moarte fără sens”, a subliniat el, adresându-se „şefului de Stat Major, Valeri Gherasimov, ministrului Apărării, Serghei Şoigu, comandantului-şef Vladimir Putin şi poporului rus”, transmite EFE.

La scurt timp, Evgheni Prigojin a anunțat că soldații săi vor continua să lupte în interesul Rusiei, chiar dacă se vor retrage din Bahmut: „Luptătorii Wagner vor fi păstraţi pentru următoarele operaţiuni în interesul Rusiei”, a anunţat Prigojin, citat duminică de presa de stat rusă.

Șeful grupării Wagner revine la sentimente rele față de Rusia

Nu se știe ce anume îi produce șefului Wagner aceste schimbări puternice de atitudine, căci, marți, a transmis din nou un mesaj ambiguu și în același timp amenințător față de cei care conduc Rusia în războiul din Ucraina și îi fac probleme cu Kremlinul.

Pe lângă lipsa de muniție pe care a continuat să o menționeze, Prigojin a vorbit despre imaginea unui „bunic fericit”, fără să menționeze la cine face referire. Cu toate aceastea, el a blamat deseori Ministerul Apărării pentru că nu i-a oferit muniția de care avea nevoie pe front.

Acesta deplânge viitorul crunt al Rusiei, al copiilor și al tuturor oamenilor, dacă țara va pierde bătălia din cauza acestor impedimente de natură administrativă și militară.

„Și bunicul fericit crede că este bun. Dacă se dovedește că are dreptate, atunci Dumnezeu să le dea tuturor sănătate. Dar ce va face țara, copiii noștri, nepoții noștri care sunt viitorul Rusiei și cum vom putea câștiga acest război dacă – din întâmplare, și fac doar speculații aici – se dovedește că acest bunic este un ticălos total?”.