Secții de votare la alegerile parlamentare 2020. Cum descoperi secția ta de votare

Secții de votare la alegerile parlamentare 2020.

Mâine, duminică, 6 decembrie 2020 vor avea loc alegerile parlamentare. În concordanță cu domiciliul sau reședința, alegătorii pot să voteze la șecția de votare în cadrul căreia sunt arondați. Iată cum afli secțiile de votare la alegerile parlamentare 2020.

Secții de votare la alegerile parlamentare 2020

Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, cetățenii români care au drept de vot, sunt înregistrați permanent, în Registrul electoral, care reprezintă un sistem informatic național. Registrul electoral conține următoarele informații cu privire la cetățenii care au drept de vot:

  • arondarea acestora la secții de votare
  • adresele acestora.

Cum descoperi secția de votare la care ești arondat la alegerile parlamentare 2020

Puteți afla secția de votare la care sunteți arondat la alegerile parlamentare 2020, precum și adresa acesteia, accesând site-ul registrulelectoral.ro. Odată intrați acolo, trebuie să completați trei câmpuri:

  • CNP – codul numeric personal
  • Numele de familie
  • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site.

Alegerile parlamentare 2020 – secții votare

Autoritatea Electorală Permanentă, administrează Registrul electoral. Toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, vârsta legală pentru vot, sunt incluși aici. Pentru actualizarea și înregistrarea datelor de identificare ale alegătorilor și a informațiilor care privesc arondarea acestora pe secții de votare, intră în responsabilitatea primarilor.

Repartizarea pe secții de votare la alegerile parlamentare din 2020

Alegătorii care nu s-au înscris în Registrul Electoral, dar au viză de flotant, pot să facă o cerere, pe care o înaintează la Primărie. Aceștia trebuie să voteze la secția unde este arondată adresa respectivă. Pe platforma www.votromania.ro, se poate găsi această adresă. EFOR a dezvoltat o hartă a secțiilor de votare din străinătate, care poate fi vizualizată prin accesare.

Secții de votare – alegeri parlamentare 2020

18.802 secții de votare, au fost organizate în toată țara, pentru alegerile parlamentare care vor avea loc mâine, duminică, 6 decembrie 2020. Pentru votul din străinătate, au fost organizate un număr de 748 de secții de votare. La data de 31 octombrie 2020, la nivelul țării, erau înscriși în Registrul electoral, un număr de 18.981.242 cetățeni, are aveau drept de vot. Dintre aceștia:

  • un număr de 18.237.521 au domiciliul sau reședința în țară
  • 743.721 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

Comunicat MAE privind secțiile de votare din diaspora

Potrivit celor de la digi34.ro, Ministerul Afacerilor Externe a lansat printr-un comunicat, o hartă interactivă a secțiilor de votare, precum și un call center, pentru românii din diaspora, pentru alegerile parlamentare 2020.

„În vederea asigurării unei informări corecte a cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate cu privire la exercitarea dreptului de vot pentru alegerile parlamentare din acest an, Ministerul Afacerilor Externe a lansat astăzi, 3 decembrie 2020, pe pagina sa de internet, în cadrul secțiunii dedicate acestui proces electoral, o hartă interactivă a secțiilor de votare din străinătate.

Harta secțiilor de votare în străinătate, ce poate fi accesată la link-ul https://www.mae.ro/maps/4083, permite cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate să identifice secțiile de votare din apropiere și să-și planifice participarea la alegerile parlamentare organizate în străinătate pe 5 și 6 decembrie 2020, în intervalul orar 7.00 – 21.00 (ora locală), astfel încât să poată fi evitat riscul de producere a unor aglomerări la unele secții de votare din străinătate. De asemenea, în cazul unor relocări de secții de votare, din motive obiective generate de situația pandemică, harta interactivă va fi actualizată pentru a pune la dispoziție informații în timp real.

Totodată, alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate au la dispoziție o linie telefonică pentru obținerea de informații utile privind organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 5 și 6 decembrie 2020 în străinătate: 004 021 431 2065. Linia telefonică, cu tarif normal, este disponibilă 24 din 24 de ore în perioada 3 decembrie 2020 (începând cu ora 08.00) – 7 decembrie 2020 (până la ora 20.00, ora României)”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI