Secretul usturoiului proaspăt pentru 365 de zile. Trucul inedit pe care îl folosesc gospodinele de top
Este prezent pe lista de ingrediente a multor preparate, consumat de români în toate anotimpurile. Pentru a se asigura că îl au mereu la îndemână, gospodinele au început să apeleze la un truc inedit. Află, din rândurile de mai jos, care este secretul usturoiului proaspăt pentru 365 de zile.
Cum poți avea usturoi proaspăt pentru 365 de zile
Sunt puține momentele în care nu avem nevoie de usturoi atunci când gătim. Cu toate că este un ingredient folosit des de români, nu este mereu disponibil pe rafturile magazinelor.
Pentru a scăpa de această grijă și a reduce din cheltuieli, gospodinele au început să apeleze la un truc inedit, combinând astfel două pasiuni: gătitul și grădinăritul.
Nu ai nevoie de curte pentru a-l crește, nici măcar de balcon. Doar de un vas de plastic, apă și câteva căpățâni. Este foarte simplu, iar în scurt timp vei avea usturoi proaspăt pentru 365 de zile.
Tot ce trebuie să faci este să decupezi jumătatea superioară a unei sticle, lăsând în jur de două treimi din ea intactă. Folosește un recipient curat, fără zgârieturi sau crăpături. Se pregătește apoi căpățâna de usturoi. Alege produse organice, cumpărate de la piață, cele neorganice ar putea fi stropite cu substanțe de inhibă creșterea.
Ce trebuie să faci
Cu grijă, evitând deterioarea sa, se îndepărtează stratul exterior al fiecărui cățel de usturoi. Se pune apoi căpățâna în recipientul cu apă, astfel încât partea inferioară să aibă acces la lichid – acolo se vor forma rădăcinile.
Sticla se umple cu apă în așa fel încât că fie acoperită jumătatea inferioară a cățeilor. Partea superioară trebuie să rămână uscată, pentru a preveni putrezirea. Plantele au nevoie de expunere la multă lumină naturală pentru a se putea dezvolta.
„Verificați apa periodic și mențineți nivelul acesteia pentru a menține rădăcinile scufundate. Înlocuiți apa la fiecare două zile, pentru a preveni acumularea de bacterii sau ciuperci dăunătoare” – potrivit Populare.ro.
După apariția frunzelor verzi din vârful cățeilor, vine momentul mutării într-un ghiveci cu pământ. În timpul plantării, cățeii trebuie puși în așa fel încât lăstarii verzi să fie deasupra nivelului solului.
Se udă constant, astfel încât solul să fie mereu umed.
„Usturoiul este gata de recoltat atunci când majoritatea frunzelor inferioare au devenit maro, de obicei după 7-8 luni. Momentul exact poate varia în funcție de soiul specific de usturoi și de condițiile de creștere” – menționează sursa citată.
Te-ar putea interesa și: De ce nu e bine să pui sare în mujdeiul de usturoi. Mulți fac această greșeală