Secretul turcilor pentru cea mai gustoasă omletă. Ce adaugă în tigaie, de fapt
Bucătăria turcească ne surprinde întotdeauna cu arome și combinații de ingrediente delicioase. Una dintre cele mai simple și, totodată, delicioase rețete turcești este omleta cu roșii. Cum se pregătește și ce se adaugă, de fapt, în tigaie.
Ce se pune în tigaie la omleta turcească
Acest fel de mâncare este cunoscut sub numele de „Menemen” și este o opțiune populară pentru micul dejun sau chiar pentru o cină ușoară. Este îndrăgit de toți turcii, dar și de turiștii care au avut ocazia să îl testeze.
Dacă vrei să faci omleta turcească la tine acasă, iată rețeta ce te va ajuta să îți iasă exact ca originalul. Dacă urmezi cu atenție pașii, vei face un preparat perfect, care va surprinde pe toată lumea.
Pentru a pregăti o porție generoasă de Menemen pentru două persoane, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 ouă proaspete
- 2 roșii mari, coapte și tăiate cubulețe
- 1 ardei gras verde, tăiat cubulețe
- 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de pastă de tomate
- 1 linguriță de pulbere de ardei iute (opțional, pentru cei care iubesc iuțeala)
- Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, pentru decor
De precizat că, în tigaie, nu se pune altceva în afară de un singur tip de ulei. Nu opta pentru margarină, unt sau ulei de floarea soarelui, ci ulei de măsline de înaltă calitate.
Cum se face omleta turcească
Spălați roșiile și ardeii, apoi tăiați-i în cuburi mici, după care tocați ceapa și usturoiul fin. Mai apoi, bateți ouăle într-un castron și adăugați puțină sare și piper după gust.
Vezi și: Când se adaugă sarea în omletă sau ouă bătute, de fapt. Greşeala pe care o fac multe gospodine
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați ceapa tocată. Căliți ceapa la foc mic până când devine translucidă și ușor aurie, după care adăugați ardeii cubulețe și căliți-i împreună cu ceapa timp de aproximativ 3-4 minute, până când devin moi.
Adăugați roșiile tăiate cubulețe în tigaie și amestecați-le cu celelalte legume. Lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 5-7 minute, până când roșiile încep să se descompună și să elibereze suc.
Adăugați usturoiul mărunțit și pasta de tomate în tigaie. Amestecați bine și gătiți timp de încă 2-3 minute pentru a permite aromele să se amestece.
Turnați ouăle bătute în tigaie peste amestecul de roșii și legume. Lăsați ouăle să se gătească ușor, la foc mic, după care mestecați ușor ouăle cu legumele, formând astfel un amestec cremos și delicios.
Cum faci cea mai bună omletă turcească
Adăugați pulberea de ardei iute, dacă doriți să dați omletei un pic de iuțeală. De asemenea, poți opta pentru orice fel de condiment, în funcție de preferințe. Gustați și ajustați cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după preferință.
Află și: Ingredientul pe care francezii nu îl folosesc deloc în omletă. Secretul pentru un mic-dejun perfect
Garnisiți omleta turcească cu pătrunjel proaspăt tocat. Turcii sunt mari iubitori de pătrunjel, pe care îl folosesc la majoritatea preparatelor.
O omletă de calitate începe cu ingrediente de cea mai bună calitate. Folosiți ouă proaspete, pentru că se vor găti perfect.
Bate ouăle spumă înainte de a le găti. Omleta va ieși pufoasă, gustoasă și va avea o textură extrem de interesantă.
Încălziți tigaia la foc mediu sau mediu-mic înainte de a adăuga ouăle bătute. Tigaia trebuie să fie suficient de fierbinte pentru a permite gătirea rapidă a ouălor, dar nu prea fierbinte pentru ca acestea să se prindă de fund.