Secretul tenului perfect pe timp de iarnă. Cum trebuie să-l protejezi, de fapt

Secretul tenului perfect pe timp de iarnă. Cum trebuie să-l protejezi, de fapt
Secretul tenului perfect pe timp de iarnă

Temperaturile scăzute din timpul lunilor de iarnă au efecte vizibile și nedorite asupra pielii, iar cea mai afectată este cea de pe față. Află care este secretul tenului perfect pe timp de iarnă. Ce trebuie să faci pentru a-l proteja.

Un specialist de peste Ocean a dezvăluit secretul tenului perfect pe timp de iarnă

Pe măsură ce valorile afișate de termometre scad din ce în ce mai mult, garderoba de toamnă este înlocuită cu cea de iarnă. Bluzele și tricourile așteaptă venirea primăverii, în timp ce puloverele devin articolele vestimentare pe care le alegem cel mai des. La fel se întâmplă și cu paltoanele subțiri, cărora le iau locul gecile groase.

De fiecare dată când ieșim din casă, avem grijă să ne „învelim” în strat după strat de haine, însă o singură parte a corpului nostru este mereu expusă vântului rece, chiar gerului: fața.

În ultimii ani, tot mai multe femei au înțeles cât de importantă este rutina de îngrijire a pielii, mai ales a tenului. Este foarte important să îi cunoaștem problemele, astfel încât să putem alege produsele potrivite.

Puțini știu însă că nu toate cremele pe care le folosim în lunile calde sunt potrivite și când pielea este expusă la frig.

Citește și: Greșeala uriașă pe care o fac multe femei când se demachiază. La ce pericol te expui

Produsele pe care ar trebui să le evităm

Elena Capo, estetician la un spa celebru din New York, Statele Unite ale Americii, a dezvăluit secretul tenului perfect pe timp de iarnă. Nu este vorba despre vreun truc magic sau un produs minune care să ne scape de toate problemele, ci despre o listă de reguli de la care nu ar trebui să ne abatem.

În primul rând, este foarte important să înțelegem că hidratearea pielii începe din interior, nu din exterior. Așa că nu trebuie să uităm să bem foarte multe lichide în această perioadă.

„Încearcă să incluzi în rutina ta zilnică creme și seruri speciale pe care le poți folosi nu doar dimineața, ci și seara, înainte de culcare”, a spus Capo.

În lunile de iarnă ar trebui să evităm cremele și produsele ce au în lista de ingrediente retinolul sau alcoolul – acestea vor usca pielea și mai tare.

În perioadele geroase, uleiurile devin cel mai bun prieten al tenului. Uleiul de pește este foarte bun pentru combaterea uscării pielii.

De asemenea, specialistul ne recomandă să evităm dușurile prea fierbinți și produsele foarte parfumate.

Urmăriți Playtech.ro și pe