Secretul să păstrezi alimentele reci în frigider când ai pană de curent. Așa trebuie să procedezi

de: Ana Chivu
02 07. 2021

Cu toții vrem să nu risipim mâncarea și implicit banii pe care îi dăm pe cele cumpărate. Cum să reușești să păstrezi alimentele reci și proaspete  în frigider chiar și atunci când rămâi fără curent? Există un truc ce te poate salva într-o astfel de situație. Cum trebuie să procedezi?

Cum să păstrezi alimentele reci și proaspete și când nu mai ai curent?

Tocmai în aceaste vremuri nu se dorește risipă de niciunele, mai cu seamă când vine vorba de esențiale – apă și mâncare. Mulți încearcă să facă tot ce știu mai bine pentru a nu risipi deloc, dar iată că apar uneori și situații în care suntem stânși cu ușa.

De exemplu, atunci când avem o pană de curent care poate să dureze mai mult sau mai puțin. În primul caz în care te confrunți cu această situație preț de câteva ore, e clar că ești nevoit să renunți la anumite preparate pentru că se strică ușor. Ce e totuși de făcut într-o astfel de situație?

Cel mai important este să ții cât mai mult ușile închise ale frigiderului pentru ca răcoarea rămasă în el să ajute mâncarea să nu se altereze atât de repede. De asemenea, același lucru este valabil și pentru congelator, care își poate menține temperatura chiar și pentru 24 de ore dacă este plin pe jumătate și 48 de ore dacă este plin până la refuz.

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci este să păstrezi alimentele din frigider și congelator în siguranță și să utilizezi un termometru cu ajutorul căruia să afli exact temperatura din interior. Frigiderul rezistă până la 4 ore cu aceeași temperatură, după ce rămâne fără curent.

Ce trebuie să faci?

E util să ai pungi de gheață în congelator sau chiar sticle de apă pentru că acestea te vor ajuta să răcești unele alimente. 50 de kilograme de gheață pot să păstreze o temperatură optimă în congelator până la 24 de ore. Poți să salvezi unele din ele transferându-le în congelator.

Cele mai sensibile și care se alternează mai rapid sunt: laptele și carnea. O altă recomandare care să te ajute să ai un frigider echilibrat este să fii ordonat și să aranjezi totul corect pentru a nu strica prospețimea unor alimente. Rafturile frigiderului îți indică unde trebuie să fie păstrate și te ajută să le ai la îndemână pe cele pe care le consumi mai des.

  • Ce să faci în cazul electrocasnicelor?

„Primul lucru pe care te sfătuim să-l faci este să scoți din priză toate aparatele electrocasnice. Așteaptă până când nu mai sunt fluctuații de tensiune. O a doua variantă este să cumperi prelungitoare cu protecție. Iar a treia și cea mai bună opțiune este să achiziționezi un stabilizator de tensiune. Acesta nu face decât să preia tensiunea de la priză și să o regleze, deci este de mare ajutor în cazul fluctuațiilor de tensiune”, arată sodelicious.ro.