Secretul roșiilor în suc propriu. Cum se pun, de fapt, corect la borcan pentru la iarnă

Rețetă de roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă

Rețetă de roșii în suc propriu pentru iarnă, unele dintre vedetele cămării și din deliciile iernii, fiind de folos la multe preparate. Profită de oferta bogată de roșii și sigur vei fi cucerit iremediabil de simplitatea și gustul rețetei, încât o vei face și la anul.

Rețetă de roșii în suc propriu. Cum se pun corect la borcan pentru iarnă și cum se păstrează cel mai bine

O rețetă simplă, cu puține ingrediente și care iarna e la mare căutare în bucătărie. Roșiile păstrate la borcan în suc propriu sunt adevărate minuni, dacă vrem să gătim sănătos, să economisim, căci altul e prețul roșiilor iarna, și să simțim și atunci când afară e viscol gustul proaspăt al acestor fructe din grădină.

„Sunt bune la orice: supe, ciorbe, sosuri, alături de carne sau peşte la cuptor, la saramură, dar şi la salata. Vă mai trebuie nişte ceapă şi un fir de ulei de măsline şi vă veţi bucura şi la iarnă de gustul roşiilor româneşti. Eu nu concep să intru în iarnă fără a avea acest arsenal de vitamine pregătit!”, povesteşte Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea, din județul Alba, potrivit Adevărul.

Ingrediente

  • 2 kg de roșii
  • 3 linguri cu vârf de sare de bucătărie
  • verdețuri – pătrunjel, leuștean, mărar la alegere

Mod de preparare

Spală bine roșiile, taie-le în bucăți mari sau după bunul plac și amestecă-le cu sare și cu verdețuri. Lasă-le timp de 10 minute să se odihnească și să-și schimbe aromele, apoi pune-le în borcane, îndeasă-le și pune sucul pe care l-au lăsat peste ele. Strânge bine capacul și fierbe-le în baie de apă timp de 30 de minute, din momentul în care apa a început să fiarbă. Roșiile astfel conservate merg de minune la supe, ciorbe, sosuri, mâncare de mazăre, tocănițe sau orice preparat care are în lista de ingrediente roșii.

Sfaturi

„Roşii potrivite ca mărime, crenguţe de leuştean şi pătrunjel, sare grunjoasă-cantităţile vi le ajustaţi în funcţie de numărul de borcane pe care vreţi să le umpleţi. Dacă roşiile sunt aşa cum am spus, mai micuţe, dintr-un kilogram va ies două borcane  mari ( 800 ml.). Mai aveţi nevoie de borcane şi capace”, explică gospodina.

De ce pregătim conserve pentru iarnă?

Legumele pe care le găsim toamna din abundență, căci atunci e sezonul în care se pregătesc conservelor, nu sunt la fel precum cele regăsite în magazine în toiul iernii pe rafturile magazinele ori în piețe. Unele sunt din import și sunt lipsite de gust, altele sunt produse în sere și crescute forțat cu îngrășăminte sau alte substanțe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI