Secretul piersicilor murate pentru iarnă. Ingredientul care nu are voie să lipsească
Nu doar legumele se pun la murat pentru lunile de iarnă. Multe gospodine pregătesc pentru sezonul rece și fructe. Ingredientele de bază utilizate în astfel de rețete sunt: apa, zaharurile și produsele de concentrare a fructelor. Calitatea fructelor depinde, în mare parte, de ingredintele folosite în murături. Vezi care este secretul piersicilor murate pentru iarnă.
Secretul piersicilor murate pentru iarnă
Secretul piersicilor murate pentru iarnă. Murarea reprezintă un proces de conservare a alimentelor fie prin fermentație în saramură, fie prin imersiune în oțet. În cazul fructelor, gospodinele folosesc întotdeauna saramură pentru a le pregăti pentru sezonul de iarnă. Multe fructe pot fi puse la murat. Piersicile sunt doar un exemplu.
Magia piersicilor murate este că pot fi pregătite foarte rapid. Nu este nevoie să depui mult efort pentru a prepara conserve de fructe gustoase pentru lunile reci de iarnă. În schimb, trebuie să acorzi importanță ingredientelor pe care le folosești. Există un produs care face toată diferența când vine vorba despre fructele murate.
Dacă vrei să pui piersici la murat, trebuie să folosești neapărat acid citric. De regulă, acesta este comercializat sub formă de pulbere cristalină albă și poate fi cumpărat de la supermarket. Dacă este utilizat corect, acidul citric poate fi folosit în condiții de siguranță pentru a acidifica fructele.
Acidul citric mărește rezistența fructelor pe sezonul de iarnă. Piersicile vor deveni mai tari și se vor menține delicioase o perioadă lungă de timp. Tot acidul citric ajută și la păstrarea culorii fructelor proaspete. Dacă nu vrei să folosești acid citric, îl poți înlocui cu zeamă de lămâie. Efectele vor fi, însă, mai slabe.
Cum poți prepara piersici murate
În rândurile de mai jos îți vom explica cum să prepari piersici murate, pas cu pas. Le vei găti rapid, nu va trebui să depui mult efort pentru a dispune de conserve de fructe delicioase la iarnă.
Ingrediente:
- 2 kilograme de piersici tari
- un litru de apă
- 400 grame de zahăr
- 1 linguriță de acid citric
- 6 borcane de 0,75 litri.
Mod de preparare:
- Se spală piersicile și se taie în două jumătăți.
- Se înlătură sâmburii din piersici.
- Se pregătesc borcanele pentru fructele murate – spală și se usucă.
- Se depozitează jumătățile de piersici în borcanele curate.
- Se pune la fiert apa, zahărul și acidul citric într-o oală încăpătoare, la flacără mică.
- Se lasă la fiert amestecul până în momentul în care tot zahărul s-a topit. În timp ce lichidul fierbe, se amestecă încontinuu cu o ustensilă de bucătărie care să nu deterioreze oala.
- Se adaugă siropul obținut, fierbinte, peste piersicile din borcane. Lichidul trebuie să acopere fructele.
Citește și: Cum faci castraveți murați la soare, rețeta folosită de bunicile noastre
După pregătirea piersicilor murate, borcanele se sigilează și se lasă pe un pat de pături, învelite, timp de două, trei zile. În momentul în care borcanele cu fructe murate s-au răcit, se pot depozite în cămară sau în beci, la temperaturi scăzute.