Secretul pentru orezul lipicios. Cum trebuie să îl prepari, de fapt

Secretul pentru orezul lipicios. Cum trebuie să îl prepari, de fapt
Cum să prepari orezul lipicios?

Cum să prepari la tine acasă renumitul orez lipicios? Trebuie să ai grijă la câțiva pași care îl fac să fie atât de special și bun de consumat alături de multe alte tipuri de carne și diverse legume.

Rețetă de orez lipicios: cu ce se poate consuma alături?

Orezul este unul din cele mai des găsite preparate în diete echilibrate. Acesta este recomandat să fie consumat la prânz alături de legume trase la tigaie sau o bucată de carne. Tipul acesta lipicios este des întâlnit în preparate asiatice.

Ai nevoie de un orez cu bob lung și de plante aromatice pe care le poți pune la infuzat pentru o aromă mai aparte. De asemenea, poți să-l pregătești și simplu, așa cum ai face-o pentru sushi.

Funcționează bine cu feluri de mâncare precum curry, somon, pui dulce acrișor sau în cazul unui fel dulce de mâncare cu lapte de cocos cum ar fi orezul cu mango. În preparatele tradiționale românești orezul este des găsit în perișoare, sarmale, ardei umpluți, pilaf sau orez simplu alb.

Cum să-l prepari?

Înmoaie orezul peste noapte într-un castron cu apă rece care va rămâne acoperit bine. Acest lucru face boabele să devină mai moi. Scurge orezul și pune o foaie de copt pe coșul special de aburit legume. Umple o oală mare și adâncă cu apă cam 3 cm și așează coșul deasupra oalei.

Lasă totul la foc mic pentru 35-45 de minute până când vezi că este lipicios și fraged. Nu trebuie să-ți faci griji dacă faci prea mult și nu-l mănânci la prima masă. Poți să-l păstrezi acoperit cu foaie de pergament udă pentru a nu se usca.

Alte trucuri

Truc: pentru a-l reîncălzi, pune orezul rămas într-un bol și în mijloc adaugă un cub de gheață, ulterior bagă-l la cuptorul cu microunde. În modul acesta își va păstra o textură asemănătoare și va avea un gust bun.

Altă metodă de preparare mai exactă. Măsoară 2 căni de orez cu bob lung și pune totul într-o oală. Adaugă 3 căni și jumătate de apă, amestecă și lasă la înmuiat preț de cel puțin o jumătate de oră.

Un timp ideal ar fi între 30 de minute și 6 ore. După ce s-a înmuiat, adaugă 3/4 lingurițe de sare și amestecă totul. Așează oala pe aragaz și pornește focul mare. După ce apa începe să fiarbă ușor, redu focul la mediu-scăzut și așteaptă să se pătrundă bine și să înceapă să absoarbă toată apa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI