Secretul pentru o mâncare de mazăre cum se făcea odinioară. Ingredientul folosit de Bărbosu
Dacă încă ai pungi de mazăre congelată în congelator, îți recomandăm să profiți de ocazie și să prepari un fel de mâncare delicios, așa cum face bucătarul Ovidiu din Bacău, alias Bărbosu. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai deja în bucătărie. Succes!
Mâncare de mazăre. Secretele lui Bărbosu
Îți amintești vremurile în care erai copil și urai mazărea? Bineînțeles că nimeni nu o consuma la vârsta respectivă. Trebuie să recunoaștem însă că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne dorim să profităm de proprietățile acestei legume deosebite – dulce, fragedă și delicioasă, dacă este preparată în mod corect.
Bucătarul Ovidiu din Bacău, alias Bărbosu, a dezvăluit cum prepară mâncare de mazăre ca odinioară, cu un ingredient special: carne din cârnați de casă proaspeți, neafumați (!). Este indicat să pregătești și mărar tocat pentru acest fel de mâncare. Știi, probabil, că mazărea nu merge niciodată fără mărar.
Pe lângă mărar, o cantitate copioasă de piper va da gust deosebit mâncărurilor de mazăre. Leguma este foarte versatilă, fiind preparată în numeroase feluri, sub formă de piure, supă, ca garnitură sau rece, sub forma unei salate. Se gătește foarte rapid, spre deosebire de alte legume. Iată cum trebuie să procedezi!
Mâncare de mazăre. Listă de ingrediente
- cârnați proaspeți de casă, nu afumați
- ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă tocată
- 1 morcov tăiat
- 1 țelină Apio tocată
- condimente: sare, piper, boia dulce
- mazăre congelată
- 2 roșii răzuite
- 1 lingură bulion
- supă de pui
- mărar proaspăt tocat
Mâncare de mazăre. Mod de preparare
- Se pune ulei de floarea-soarelui într-o tigaie încăpătoare.
- Se adaugă bucăți de carne stoarse din mațul în care au fost preparați cârnații de casă.
- Se rumenește carnea de cârnați proaspeți în ulei, la flacără mică.
- Se adaugă ceapa, morcovul și țelina și se călesc ușor în tigaie.
- Se condimentează legumele și carnea cu sare și piper, după gust.
- Se adaugă mazărea congelată în tigaie, după ce legumele s-au înmuiat.
- Se adaugă roșiile răzuite în tigaie, după ce mazărea s-a decongelat.
- Se completează cu bulion, apoi se condimentează cu boia dulce.
- Se acoperă legumele din tigaie cu supă de pui și se aduc în punctul de fierbere.
- Se adaugă capacul specific tigăii și se lasă la fiert 25-30 de minute.
- Se presară, la final, deasupra, mărar proaspăt tocat.
Mâncarea de mazăre a lui Bărbosu este gata. Se poate servi imediat, cu atenție să nu frigă, în forma propriu-zisă sau alături de alte garnituri, cum ar fi o salată de roșii cu ceapă. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă, garantat! Poftă bună!