Secretul pentru cea mai bună tocăniță de vară. Rețeta cu care Gabriela Cristea face furori pe internet

de: Ionuț Vieru
25 06. 2024

Gabriela Cristea împărtășește cu noi una dintre cele mai delicioase tocănițe de vară. Ingredientul principal este vânăta, iar rețeta nu este complicată deloc. Aflați în rândurile următoare cum o prepară prezentatoarea TV.

Tocăniță de vinete, rețeta Gabrielei Cristea

Rețetele Gabriele Cristea sunt foarte apreciate de fanii ei. Vedeta obișnuiește să împărtășească cele mai delicioase preparate cu urmăritorii ei, iar recent ne-a arătat cum să facem o tocăniță de vinete.

„Astăzi o să fac o tocăniță de vinete în stil turcesc. Este o mâncare pe care puteți să o mâncați caldă, dar și rece. Puteți să o faceți atât de post, adică fără nimic adăugat, dar puteți să îi puneți și brânză feta, iaurt sau ou ochi”, a spus vedeta pe Facebook.

Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:

  • o vânătă mai mare;
  • suc de roșii;
  • ulei de măsline;
  • ceapă;
  • usturoi;
  • bulion;
  • sare și piper;
  • zahăr.

Mod de preparare

Gabriel Cristea ne spune că, în primul rând, trebuie să curățăm foarte bine toate ingredientele. Să le tăiem și să le tocim. De asemenea, vinetele se curăță de tot de coajă.

Eu prefer pentru felul ăsta de mâncare să curăț vinetele de tot de coajă. Am să le prăjesc și coaja se arde prea tare și dă așa un gust amărui mâncării.

După ce decojim vânăta, o tăiem cubulețe și o punem cu sare la transpirat. Mai apoi, le punem într-un castron, sare destulă și o lăsăm să transpire. După circa 10 minute, le punem într-un șervet și le uscăm foarte bine.

Gabriela Cristea spune că preferă să facă vinetele cu foarte puțin ulei, la tigaie.

Voi puteți să le prăjiți cum doriți. Puteți să le prăjiți la cuptor cu foarte puțin ulei sau în tigaie, așa cum fac eu. Eu le fac în tigaie cu ulei pentru că mi se par mai gustoase. Am încins uleiul și punem la prăjit vinetele. După ce s-au prăjit vinetele, le scoate.

Mai apoi, scurgem jumătate din uleiul care era în tigaie și punem ceapa și usturoiul la călit, după care punem o lingură de bulion și amestecăm foarte bine.

Eu pun aici și o priză de zahăr. Punem și vinetele. Nu uităm de piper și de sare și mâncarea noastră este gata”, a explicat prezentatoarea TV.