14 dec. 2024 | 08:10

Secretul pentru cea mai bună pomana porcului. Ingredientul care-i dă un plus de savoare

Sfaturi Culinare
Secretul pentru cea mai bună pomana porcului. Ingredientul care-i dă un plus de savoare
Secretul pentru cea mai buna pomana porcului

Pe 20 decembrie, conform tradiției, românii obișnuiesc să taie porcul pentru sărbători, un prilej perfect de a petrece alături de familie și prieteni. Momentul mult așteptat al acestei zile este pomana porcului, o masă bogată, plină de preparate delicioase, menită să încânte toți invitații!

Secretul pentru cea mai bună pomana porcului

Tradiția spune că porcul este sacrificat în cinstea Sfântului Ignat Teoforul, iar în România, se obișnuiește ca cei care participă la această activitate să fie răsfățați cu bucate gustoase.

Dacă suntem în căutarea unei rețete tradiționale, care să fie pe gustul tuturor, pomana porcului este alegerea ideală! Preparată cu ingrediente simple și savuroase, această mâncare ne va aduce împreună, într-un spirit autentic românesc. Citește și Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă de fasole în pâine. Rețeta tradițională, cu gust autentic

Pentru rețetă, avem nevoie de:

  • 1 kilogram de carne de porc proaspătă
  • 300 de grame de cârnați de porc
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pahar de apă
  • Sare și piper, după gust
  • Opțional: puțină boia pentru un plus de savoare.

Cum se prepară?

Se spală bine carnea de porc și se taie în bucăți mici. Secretul pe care nu multe gospodine tinere îl cunosc este următorul: bucățile de carne se pun într-un ceaun, alături de un pahar de apă, și se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Multe pun carnea direct în ulei, ceea ce nu este  deloc recomandat. De-abia după ce apa s-a evaporat, se adaugă uleiul, iar carnea se rumenește până capătă o nuanță aurie. Nu uitați să amestecați constant, pentru a evita lipirea! Citește și Cum se prepară ciorba dulce cu mere ca în anul 1800. Una dintre cele mai vechi rețete românești

Spre final, se adaugă usturoiul zdrobit, cârnații și restul ingredientelor. Preparatul mai trebuie lăsat pe foc încă 10 minute, până când carnea este perfect gătită și aromele s-au întrepătruns. La final, veți obține o mâncare tradițională irezistibilă, care va aduce laolaltă toate generațiile, într-o atmosferă de sărbătoare! Foarte important de știut este și faptul că acest fel de mâncare se servește musai cu murături de tot felul, deoarece este o mâncare destul grasă.

Parteneri
O nouă tragedie pentru văduva lui Helmuth Duckadam. Femeia a mai pierdut pe cineva drag
Redactia.ro
Animalul care poate bea 21 de sticle de vin pe zi fără să se îmbete. Mulți oameni îl au acasă
Click.ro
Motivul pentru care Donald Trump nu bea niciodată alcool. “Nici măcar un pahar”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Divorț secret în lumea mondenă din România! S-au despărțit după doar 3 ani de căsnicie!
Unica.ro
Echipa de fotbal care a renăscut din cenușă. Aproape toți jucătorii au murit într-o tragedie aviatică, iar astăzi este în prima ligă
EVZ.ro
Cine e tânăra în vârstă de 34 de ani găsită moartă în casă, în Târgu Jiu. Trupul Andei a fost mâncat de câinii pe care îi avea / FOTO
Spynews
Călin Georgescu, înlocuit. Americanii dau alerta în România: Când mă bag, câștig!
Capital.ro
Imagini cu casa de 500.000 de euro a Sânzianei Buruiană: două etaje, ieșire la lac, terasă, foișoare. Un adevărat paradis în Snagov, raiul bogătașilor. Un celebru serial TV s-a filmat în casa ei
Avantaje
RĂZBOIUL e la FINAL! Trump PUNE LA cale PLANUL cu Zelenski
Mediaflux
Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Spynews.ro
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro