14 dec. 2024 | 08:10

Secretul pentru cea mai bună pomana porcului. Ingredientul care-i dă un plus de savoare

Sfaturi Culinare
Secretul pentru cea mai bună pomana porcului. Ingredientul care-i dă un plus de savoare
Secretul pentru cea mai buna pomana porcului

Pe 20 decembrie, conform tradiției, românii obișnuiesc să taie porcul pentru sărbători, un prilej perfect de a petrece alături de familie și prieteni. Momentul mult așteptat al acestei zile este pomana porcului, o masă bogată, plină de preparate delicioase, menită să încânte toți invitații!

Secretul pentru cea mai bună pomana porcului

Tradiția spune că porcul este sacrificat în cinstea Sfântului Ignat Teoforul, iar în România, se obișnuiește ca cei care participă la această activitate să fie răsfățați cu bucate gustoase.

Dacă suntem în căutarea unei rețete tradiționale, care să fie pe gustul tuturor, pomana porcului este alegerea ideală! Preparată cu ingrediente simple și savuroase, această mâncare ne va aduce împreună, într-un spirit autentic românesc. Citește și Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă de fasole în pâine. Rețeta tradițională, cu gust autentic

Pentru rețetă, avem nevoie de:

  • 1 kilogram de carne de porc proaspătă
  • 300 de grame de cârnați de porc
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pahar de apă
  • Sare și piper, după gust
  • Opțional: puțină boia pentru un plus de savoare.

Cum se prepară?

Se spală bine carnea de porc și se taie în bucăți mici. Secretul pe care nu multe gospodine tinere îl cunosc este următorul: bucățile de carne se pun într-un ceaun, alături de un pahar de apă, și se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Multe pun carnea direct în ulei, ceea ce nu este  deloc recomandat. De-abia după ce apa s-a evaporat, se adaugă uleiul, iar carnea se rumenește până capătă o nuanță aurie. Nu uitați să amestecați constant, pentru a evita lipirea! Citește și Cum se prepară ciorba dulce cu mere ca în anul 1800. Una dintre cele mai vechi rețete românești

Spre final, se adaugă usturoiul zdrobit, cârnații și restul ingredientelor. Preparatul mai trebuie lăsat pe foc încă 10 minute, până când carnea este perfect gătită și aromele s-au întrepătruns. La final, veți obține o mâncare tradițională irezistibilă, care va aduce laolaltă toate generațiile, într-o atmosferă de sărbătoare! Foarte important de știut este și faptul că acest fel de mâncare se servește musai cu murături de tot felul, deoarece este o mâncare destul grasă.

Parteneri
Cum se înțelege Jador cu socrii. Detalii neștiute din interiorul familiei
Redactia.ro
Spovedania unei profesoare care a demisionat după ce a lucrat 6 ani în învățământ: „5 lucruri pe care aș fi vrut să le știu înainte să aleg această profesie"
Click.ro
Statele Unite au început „cea mai mare operațiune de deportare în masă din istorie”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Împăcarea momentului în showbiz! Nu se mai ascund, e oficial! 'Ceva bun pe anul 2025!'
Unica.ro
Ce se întâmplă cu salariile în România. Legea s-a schimbat dar...
EVZ.ro
Raluca Bădulescu își face toate poftele înainte de Asia Express! Cum se pregătește pentru aventura vieții ei: ”Măcar să arăt bine”
Spynews
Interzis mașinilor pe benzină și motorină. S-a luat decizie la nivel național. Adio din 2030
Capital.ro
Imagini cu casa lui Liviu Vârciu de la Poiana Brașov. Penthouse-ul în care actorul a investit o sumă importantă de bani este amenajat cu bun gust
Avantaje
Se MAJOREAZĂ PENSIILE și în 2025! ANUNȚ privind INDEXAREA veniturilor SENIORILOR
Mediaflux
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Două avioane au cerut să se întoarcă la sol!
Spynews.ro
În premieră ȋntr-un talent show tv, concurenţii X Factor au susţinătorii cu ei, pe scenă. Mihai Morar: „E pentru prima oară...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro