Secretul pentru a face acasă cel mai bun hummus. Cum trebuie să procedezi
Cum poți să prepari acasă cel mai bun hummus? Nu este deloc dificil să îl faci pentru cei dragi, dar trebuie să fii atent la câteva detalii. Cum trebuie să procedezi și care sunt pașii pe care nu trebuie să-i ratezi?
Rețetă pentru hummus: cum să îl faci la tine acasă?
Preparatele libaneze sunt din ce în ce mai iubite de români, lucru care demonstrează numărul mare de restaurante cu specific de peste tot din țară. Hummusul este clar printre preferatele tuturor, mai cu seamă că se poate consuma în mai multe combinații, este simplu și foarte delicios.
Mai mult decât atât, are puține calorii și se poate servi cu lipii proaspete sau puțin crocante ori pe pâine alături de ardei copți sau brânză sărată. O altă opțiune este să îl consumi simplu, cu puțin ulei de măsline și cu boia iute. Ai nevoie de puține ingrediente, iar mai bine din jumătate din listă cu siguranță sunt deja în cămara ta.
Ingrediente și mod de preparare
Ingrediente
500 g năut
sucul a 2 lămâi
100 ml ulei
2 linguri pastă de susan
4 căţei de usturoi
1 crenguta pătrunjel
- Mod de preparare
- Cu o seara înainte de preparare, se pune nautul în apa rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg si se mixează.
- Se adaugă pasta de susan
- Se adauga sucul de lamâie si uleiul în timp ce se continua mixarea, apoi usturoiul pisat.
- Se scoate pasta într-un bol sau o farfurie, i se fac câteva sanţuri la suprafaţa si se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat. Se aduce la masa cu pătrunjel si, eventual, lamâie.
Trucuri
Pentru o aromă mai spectaculoasă și o textură specială nu este recomandat să folosești năut din conservă. Sigur că este mai ușor, dar nu este la fel de bun precum năutul uscat. Este util să adaugi bicarbonat de sodiu pentru un hummus mai fin și să îndepărtezi cojile boabelor.
De asemenea, pentru un preparat genial folosește pastă de tahini de bună calitate sau fă-o singur acasă din semințe de susan pe care să le prăjești puțin înainte pentru o culoare fantastică și un gust care să iasă în evidență.
De asemenea, este recomandat să eviți să pui mult usturoi pentru că este foarte puternic și va acoperi garantat toate celelalte ingrediente. Nu trebuie să te ferești să pui din abundență ulei de măsline tot de bună calitate și boia afumată/dulce/iute.