Secretul nemuririi, aproape descifrat: cercetătorii au anunțat noi rezultate remarcabile
Se fac pași uriași în știința medicală, iar o echipă de cercetători susține că aproape a descoperit secretul nemuririi. Testele efectuate pe porci au avut rezultate remarcabile.
O echipă de cercetători de la Universitatea Yale din Connecticut a realizat un experiment macabru, dar care a avut niște rezultate remarcabile. Oamenii de știință au dus la capăt un experiment desprins parcă din filmele cu Frankenstein.
Numai că, în acest experiment, nu oamenii au fost cobai, ci porcii. Aceștia au „readus la viață” creierele animalelor, la ore bune după ce acestea fuseseră sacrificate. Experimentul a fost denumit BrainEx și alimentează teoriile potrivit cărora, într-un viitor nu foarte îndepărat, va exista viață după moarte.
Cum s-a derulat experimentul privind secretul nemuririi
Experimentul macabru s-a desfășurat în Statele Unite. Cercetătorii au intrat în posesia a 32 de creiere de la porcii sacrificați în abator. Aceste materiale de lucru au intrat în posesia oamenilor de știință la patru ore după ce animalele fuseseră sacrificate.
Echipa a reușit să restabilească activitatea celulară și circulația creierelor porcilor cu ajutorul unei soluții chimice, injectate în creier. Rezultatul: miliarde de neuroni au început să se comporte ca și cum animalul ar fi în viață. După șase ore de când soluția a fost injectată, la temperatura de 37 de grade Celsius, numărul celulelor moarte s-a redus considerabil.
Unul dintre profesorii care a condus experimentul a spus că rezultatele sunt de-a dreptul remarcabile. Cercetătorul crede că acest experiment ar putea fi realizat cu succes și pe oameni în viitorul apropiat.
„Creierul intact al unui mamifer de mari dimensiuni păstrează o capacitate subapreciată anterior pentru restaurarea circulației și anumitor activități moleculare și celulare, chiar la mai multe ore după ce circulația sanguină s-a întrerupt”, susține cercetătorul.
În urma experimentului, cercetătorii au observat și că alte celule au revenit la viață – precum cele care pun în mișcare sinapsele, adică legăturile dintre neuroni.
Studiul a demonstrat că activitatea cerebrală poate fi readusă la viață, chiar și pentru câteva ore, imediat după constatarea decesului.
Până acum se știa că activitatea creierului mai „supraviețuiește” doar câteva secunde sau doar câteva minute după deces.