Secretul nebănuit al Elenei Ceaușescu! Doar apropiații știu ce apare de fapt în actul ei de naștere
Cea mai puternică femeie din România, în perioada comunismului, a fost Elena Ceaușescu. Există zvonuri potrivit cărora, soția fostului dictator Nicolae Ceaușescu, ar fi avut un temperament dificil, colaborarea cu ea fiind de cele mai multe ori una foarte grea. În plus, toată lumea se temea de ea.
Secretul nebănuit al Elenei Ceaușescu! Doar apropiații știu ce apare de fapt în actul ei de naștere
Elena Ceaușescu s-a născut într-o familie modestă, în comuna Petrești, județul Dâmbovița. La fel ca și soțul său Nicolae Ceaușescu, Elena și-a trăit copilăria și adolescența într-un mediu sărac.
Cu multe greșeli gramaticale, Elena Ceaușescu și-a scris autobiografia pe care a dat-o ulterior partidului. După cum scria, nu este de mirare că Elena Ceaușescu a rămas repetentă în clasa a IV-a. În plus, acesta este ultimul prag absolvit de cea care ajuns ulterior să conducă România.
Autobiografie plină cu greșeli garmaticale
„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut” este o parte din documentul autobiografic al Elenei Ceaușescu.
Marea controversă vine din fapul că data de naștere a Elenei Ceaușescu, născută Lenuța Petrescu, a fost ulterior schimbată, odată ce aceasta a decis să își unească destinul cu fostul dictator. Se spune că Lenuței Petrescu i s-au schimbat, la căsătorie și datele de naștere. Din Lenuța a devenit Elena, iar anul nașterii a fost trecut ca 1916, nu 1919. În prezent, în arhiva Primăriei Petrești, Elena Ceaușescu figurează cu numele „Elena”, nu „Lenuța”, iar anul nașterii este 1919, nu 1916. Motivul schimbărilor nu este cunoscut cu exactitate.
Elena Ceaușescu era cunoscută în sat ca Lenuța a lui Briceag
„În sat i s-a spus Lenuța lui Briceag. Porecla venea după tată. Nae Peterscu era un țăran cu o anumită stare care își deschisese prăvălie în casă, vindea cuie, ață, sare, țuică, tutun și bricege, o marfă deosebită pe piață”, spunea Lavinia Betea, profesor Universitar, într-un episod din seria documentară „Adevăruri despre trecut”.