Secretul murăturilor perfecte. Pune aceste ingrediente, iar gustul va fi unic

de: Sabina Anastasia
02 10. 2023

Dacă și tu pregătești ultimele murături pentru iarnă, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți dezvăluie care este secretul legumelor perfecte. Există cel puțin două ingrediente pe care trebuie să le adaugi obligatoriu în rețetă pentru a obține un rezultat ca în cărțile de bucate. Gustul legumelor va fi unic.

Ce ingrediente să pui în murături

În această perioadă a anului, majoritatea gospodinelor au deja pregătite legumele pentru sezonul rece. Este totuși intervalul potrivit pentru a prepara ultimele conserve, dacă nu ai reușit să-ți materializezi intențiile până acum. Poți pune la murat aproape orice legumă îți dorești.

Castraveți, gogonele, conopidă, gogoșari, morcovi, ardei dulci sau picanți – indiferent ce alegi să adaugi în borcanul cu legume există două ingrediente esențiale, pe care nu ai voie să le ignori, dacă vrei ca preparatul final să aibă un gust cu adevărat unic. Este vorba despre ghimbir și oțet de mere.

Cum acționează ghimbirul și oțetul

Ghimbirul este deseori folosit în bucătărie la aromatizarea a diverse feluri de mâncare. Aroma sa este ușor piperată și totodatpă dulce, fiind și puțin înțepătoare. La fel ca usturoiul, acest ingredient își păstrează savoarea pură când este întreg. Forma lui măcinată nu produce aceeași aromă intensă.

În ceea ce privește oțetul de mere, acest ingredient oferă în general un gust plăcut sosurilor. Amestecat cu ierburi și legume puse la murat, rezultatul final se transformă într-un pur curcubeu pe cerul gurii. Gustul murăturilor va fi diferit de până acum, iar legumele își vor păstra textura crocantă.

Cum pui la murat legumele pentru iarnă

Ingrediente:

  • legumele preferate (castraveți/gogonele/conopidă/gogoșari/morcovi/ardei dulci sau picanți);
  • ghimbir proaspăt, nu măcinat;
  • câțiva căței de usturoi;
  • ceapă;
  • ½ cană apă;
  • ½ cană oțet de mere;
  • 1 linguriță zahăr;
  • 1 linguriță sare de conserve.

Mod de preparare:

Pentru început se pregătește saramura. Se amestecă apa cu oțetul de miere, zahărul și sarea și se amestecă toate ingrediente până când cele două din urmă se dizolvă complet. Poți încălzi amestecul, dacă prepari mai multe murături simultan. Nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere însă.

Se spală și se taie legumele în funcție de preferințe, după care se așează în borcanele spălate în prealabil așa cum dorești. Aici poți să te joci și în funcție de imaginația pe care o ai. De exemplu, poți să adaugi cățeii de usturoi tăiați felii mici sau poți să îi pui întregi în recipientele din sticlă.

Citește și: Rețetă de castraveți murați în saramură. Ce trebuie să faci ca să-ți iasă cele mai bune murături

Toarnă apoi saramura în borcane până în punctul în care lichidul se află la aproximativ 2 centimetri în partea de sus a recipientului. Acoperă borcanele cu capacele ce le sunt destinate și lasă-le la răcit, pe masa din bucătărie, sub o pătură groasă. Depozitează-le ulterior la rece.