Secretul murăturilor asortate pentru a rezista peste iarnă. Ce trebuie să facă gospodinele

Secretul murăturilor asortate pentru a rezista peste iarnă. Ce trebuie să facă gospodinele
Rețetă murături asortate. Cum îți ies delicioase

Murăturile asortate sunt delicioase și preferate de toată lumea, dar cum se păstrează perfect pentru iarnă? S-a aflat secretul gospodinelor, așa că acum poți să pregătești cele mai bune murături și să te bucuri de ele cât mai mult timp.

Cum faci murături asortate. Este mai simplu decât credeai

Murăturile asortate se pregătesc foarte ușor și sunt perfecte pentru a fi servite alături de mai multe feluri de mâncare, așa că este important să le ai în casă ori de câte ori vrei să mănânci ceva cu adevărat delicios, făcut chiar de tine.

O să ai nevoie de câteva borcane mari, înalte, care o să fie depozitate într-un loc răcoros din casă. Murăturile asortate pot să fie preparate folosind 5 kilograme de gogonele, 5 kilograme de ardei gras, 2 kilograme de morcovi, 3 crenguțe de cimbru, 7 litri de apă, 1,25 litri de oțet și 9 linguri de sare.

De asemenea, trebuie să mai folosești și 1,25 kilograme de zahăr, 15 boabe de piper și 5 foi de dafin. Începe prin a tăia morcovii și gogonelele în feliuțe, iar ardeiul în fâșii. Legumele se pun într-un castron și se toarnă, ulterior, apă. Între timp, se pune o oală pe foc și se adaugă cimbrul și 4 linguri de sare.

Rețetă pentru murături asortate. Tot ce trebuie să faci

Apa trebuie să dea în clocot și apoi să fie turnată peste legumele tăiate, fiind lăsată așa până când ajunge la o temperatură normală. Apoi, legumele se scot și se pun într-un tifon până când tot lichidul se scurge. După acest pas, ele trebuie să fie introduse în borcanele mari.

În altă oală trebuie să fie puse la clocotit oțetul, zahărul, piperul, foile de dafin și restul de sare. Ulterior, acest amestec o să fie turnat peste legumele din borcane până când murăturile sunt acoperite. Abia în acest moment, borcanele pot să fie acoperite cu capac.

Cât timp trebuie să lași murăturile în cămară înainte de a le mânca

Recipientele în care au fost puse murăturile trebuie să fie depozitate în cămară, într-un spațiu răcoros, întunecat și urcat. Ele trebuie să fie lăsate timp de o săptămână pentru ca procesul să fie gata, iar apoi pot să fie mâncate alături de foarte multe alimente delicioase.

Cu această rețetă de succes toate gospodinele o să obțină murături asortate care o să reziste toată iarna, iar amestecul folosit pentru ele este unul absolut delicios, așa că toată familia o să se bucure dacă sunt respectate toate trucurile pentru a avea produse făcute în casă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI