Secretul lui Bill Gates. Se întâmplă chiar acum sub nasul tuturor

de: Filon Stan
08 07. 2020

Pandemia de coronavirus a falimentat foarte multe afaceri în toată lumea, însă unii oameni de afaceri au profitat la maximum de criza sanitară și și-au sporit considerabil averile. Unul dintre aceștia este și miliardarul Bill Gates.

Cum a sporit averea lui Bill Gates în plină pandemie

Averea lui Bill Gates a sporit chiar și pe timpul pandemiei de coronavirus, iar unul dintre motive este faptul că oamenii au avut nevoie mai mult decât oricând de tehnologie, iar omul de afaceri american a știut cum să profite de acest lucru.

Dacă vă întrebați cum este posibil un asemenea fenomen, acesta a fost explicat recent și de către o specialistă canadiană, Naomi Klein, într-un eseu publicat în The Guardian. Activista a tras un semnal de alarmă spunând că pe perioada pandemiei, resimțită și de Statele Unite ale Americii din plin, giganții din tehnologie profită de asemenea momente pentru a trage foloasele financiare.

Cum a sporit averea lui Bill Gates în plină pandemie

Oamenii au avut nevoie de tehnologie mai mult ca oricând

Chiar înainte de intrarea în starea de urgență a Americii, Bill Gates anunța un parteneriat pentru un sistem de învățământ și mai inteligent, prin intermediul fundației pe care o deține cu soția lui, Melinda. Odată cu pandemia, nevoia a făcut în așa fel încât oamenii să apeleze mai mult la tehnologie. Din acest motiv, personalități precum Bill Gates sau Eric Schmidt, CEO-ul de la Google, au continuat să se îmbogățească în plină pandemie. Cei doi au fost prezentați în această amplă analiză și potrivit businessmagazin.ro, averea din prezent a lui Bill Gates ar fi estimată la 110.5 miliarde de dolari, în prezent.

“Orice american ar trebui să se întrebe unde îşi doreşte să fie naţiunea când pandemia de Covid-19 se va fi terminat. Cum ar putea tehnologiile emergente utilizate în actuala criză să ne propulseze într-un viitor mai bun? Companii precum Amazon ştiu să furnizeze şi să distribuie eficient. Acestea va trebui să ofere servicii şi sfaturi oficialilor guvernamentali care nu dispun de sistemele de calcul şi de expertiză ale giganţilor de tehnologie”, a transmis specialista Naomi Klein.