Secretul familiei regale pe care nimeni nu l-a știut. Ce l-au implorat William și Harry pe regele Charles înainte de nunta cu Camilla

de: Corina Oprea
12 04. 2024

Familia Regală a fost mereu misterioasă și, în ciuda transparenței pe care încearcă să o afișeze, tot rămân lucruri nespuse. Puțini știu că regina Camilla nu a fost deloc bine primită în Casa Regală la început. Ce l-au implorat William și Harry pe regele Charles înainte de nuntă.

Prinții William și Harry nu au acceptat-o pe Camilla

Moartea prințesei Diana a fost un șoc pentru toată lumea, dar mai ales pentru fiii ei, prinții Harry și William. Cei doi au fost șocați de dispariției mamei lor și le-a fost greu să accepte viața fără ea, mai ales când în familie a apărut o altă femeie.

Charles și Camilla au făcut publică relația lor în 1999, la doi ani după moartea Dianei. Se zvonea de pe atunci că se știau de mai mult timp și chiar se iubeau pe ascuns, iar ulterior s-au și căsătorit în cadrul unei ceremonii civile la Windsor în 2005.

Martori au fost și prințul Harry și prințul William, frații care niciodată nu și-au dorit o altă femeie la dreapta tatălui lor. Cei doi s-ar fi opus din plin căsătoriei și chiar l-ar fi implorat pe regele Charles să nu facă acest pas.

Prințul Harry a mărturisit ce credea cu adevărat despre nunta tatălui său și a Camillei în cartea sa,  „Spare ”. Atât el, cât și fratele său, Prințul William , au fost tulburați de gândul că Charles se recăsătorește, așa că l-au implorat să nu facă acest lucru.

Ducele de Sussex a recunoscut că mariajul dintre tatăl său și Camilla a fost „inutilă” și că atât el, cât și fratele său mai mare ar fi sperat că nu va avea loc o căsătorie. Era de ajuns ideea că tatăl lor iubește o altă femeie, motiv pentru care nu își doreau ca situația să mai evolueze.

„Nu am crezut că nunta este necesară. Ne-am gândit că va provoca mai mult rău decât bine și că dacă el era cu ea acum, asta… sigur că era de ajuns?” a explicat Harry.

De ce s-ar fi căsătorit Camilla cu regele Charles

Prințul Harry a mărturisit că au învățat să accepte situația când au văzut că tatăl lor este fericit. Deși pentru ei fusese o pedeapsă să aibă o mamă vitregă, s-au mulțumit să își vadă tatăl liniștit alături de femeia iubită.

„De ce să faci atât de mult atunci când nu este necesar? Am vrut ca el să fie fericit. Și am văzut cât de fericit era cu ea. Deci, în acel moment, a fost OK”, a mai spus prințul William.

Diana ar fi crezut mereu că regina Camilla este a treia persoană din relația lor. Regele și acutala lui soție s-ar fi iubit încă de pe vremea când el era implicat într-un alt mariaj, ceea ce o frustra pe regretatat prințesă.

Prințul Harry a acuzat-o mereu pe Camilla că a vrut să se căsătorească doar pentru a-și îmbunătăți imaginea în ochii publicului, devenind oficial soția unui rege. Pentru a scăpa de ipostaza de amantă, ar fi preferat să facă pasul spre căsătorie.

„Ea era ticălosul. Ea a fost a treia persoană din căsnicia lor. Trebuia să-și reactiveze imaginea”, a mai spus controversatul prinț.

William și Harry și-ar fi dorit, cu orice preț, ca tatăl lor să nu se căsătorească. I-au promis că îl vor susține în orice, o vor accepta pe Camilla în familie, dar nu vor să poarte același nume cu cea care i-a distrus căsnicia regretatei lor mame. Mereu au considerat-o un pivot, o persoană în plus, cu care nu voiau legături apropiate.

„Eu și Willy i-am promis tatălui că o vom primi pe Camilla în familie . Singurul lucru pe care l-am cerut în schimb a fost să nu se căsătorească cu ea. Nu trebuie să te recăsătorești, te rugăm. O nuntă ar stârni controverse.

Ar incita presa. Ar face toată țara, întreaga lume, să vorbească despre mama, să o compare pe mama și Camilla și nimeni nu și-ar fi dorit asta. Și cu atât mai puțin Camilla. Vă sprijinim, am spus. O susținem pe Camilla, am spus. Dar te rog nu te căsători cu ea. — Doar stai împreună, tată” a povestit Harry.