Secretul doctorului Vlad Ciurea pentru mai puțin stres. Te scapă de nervi

de: Sabina Anastasia
30 06. 2022

tȚi s-a spus vreodată să încerci să te relaxezi, să inspiri și să expiri profund sau să te concentrezi? Ei bine, în astfel de situații, nu faci altceva decât să folosești autosugestia. Este cea mai facilă modalitate de a ne reprograma subconștientul. Și este și secretul doctorului Vlad Ciurea pentru mai puțin stres. Dacă reușești să folosești autosugestia, scapi de toți nervii.

Secretul doctorului Vlad Ciurea pentru mai puțin stres

Fiecare dintre noi a folosit, cel puțin la un moment dat în viață, autosugestia. Problema este că mulți o folosim pentru a ne focusa pe părți negative ale unei probleme. Foarte rar profităm de acest proces pentru a obține o perspectivă pozitivă asupra lucrurilor.

În textele antice se spune că puterea vieții și, deopotrivă, a morții stă în limbă. Adică, cuvintele pe care le rostim sunt atât de puternice încât te pot construi sau te pot dărâma. Prin urmare, este de preferat să folosim cuvintele pentru a ne concentra asupra aspectelor pozitive ale vieții. Este una dintre metodele prin care scapi de stres, potrivit profesorului universitar doctor Vlad Ciurea.

„Primul lucru, dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul. Să se ducă unde vrea, și în Rai, și în Iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea.

În al doilea rând, dacă poți, toate aceste lucruri care se întâmplă zilnic să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet. Nu duc la nimic bun. Exact cum spunea șefa mea: inima este mică și fundul este mare.

Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe”, este sfatul medicului neurochirurg Vlad Ciurea.

Cum poate atinge omul starea de liniște supremă

Deși de multe ori pare a fi de domeniul SF-ului, omul poate atinge starea de liniște supremă în mijlocul unei vieți haotice. Important este exercițiul și înțelegerea profundă a acestuia. Doctorul de renume Vlad Ciurea a explicat că autosugestia joacă un rol foarte important dacă vrem să trăim o viață lipsită de frământări continue.

„Eu stau lângă un parc. La un moment dat, acolo umbla un domn cu părul puțin mai grizonant, ca mine, iar în față împingea un cărucior și în cărucior era un bebeluș care zgândărea căruciorul. Și bărbatul spunea, în plină circulație pe toată strada (…): „Ferdinand, fii calm!”.

X trece pe lângă el, se uită la domnul respectiv, și-i spune: „Domn’le, dumneata cred că faci o confuzie. Bebelușul ăla nu vă înțelege!”. El spune: „Nu, nu! Ferdinand sunt eu!”.

Aşa că poţi. Autosugestia contează foarte mult”, a povestit medicul de renume, potrivit dcnews.ro.

Ce se întâmplă cu creierul uman dacă ne stresăm

Puterea autosugestiei este enormă și poate avea rezultate incredibile atât în domeniul sănătății, cât și al relațiilor și carierelor. Trebuie, în schimb, să fim atenți la felul în care vorbim, în primul rând, cu noi și cu cei din jurul vostru.

Pentru ca autosugestia să funcționeze, ea trebuie să declanșeze sentimente. Cu cât autosugestia este mai semnificativă, cu atât este mai eficientă. Prof. dr. Vlad Ciurea mai recomandă un lucru: să fim organizați.

„Recomand la toată lumea ca lucrurile să înceapă de dimineață bine. Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30, ca să am timp să le fac pe toate. Și partea personală, și mic dejun și cafea. Toate aceste lucruri le fac de dimineață, nu mă stresez că am uitat ceva. Că nu se poate, clachează creierul”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.