Secretul din trecutul Reginei Camilla care s-a aflat acum. E cumplit ce se întâmpla în familia soţiei lui Charles

de: Andrei Simion
11 08. 2023

Regina Camilla conduce organizația caritabilă SafeLives, din Marea Britanie, al cărei scop este stoparea abuzului domestic. Deseori, partenera Regelui Charles vorbește despre sprijinirea persoanelor care au fost supuse la astfel de fapte. Motivul din spatele acestor demersuri nu a fost niciodată făcut public.

Regina Camilla apără cauza victimelor abuzului domestic

Organizația caritabilă SafeLives acționează pe teritoriul întregii Marii Britanii, cu scopul de a stopa actele de abuz domestic. Condusă de Regina Camilla, societatea se ocupă îndeaproape de supraviețuitorii evenimentelor de acest fel. Deseori, soția Regelui Charles susține discursuri în acest sens.

De exemplu, în timpul unui discurs susținut de Ziua ONU pentru stoparea violenței împotriva femeilor, din anul 2020, Regina Camilla a subliniat faptul că toată lumea are un rol important de jucat în creșterea nivelului de conștientizare a problemei abuzului domestic.

În timpul pandemiei de coronavirus, când abuzul domestic a luat proporții, potrivit specialiștilor, Regina Camilla s-a ocupat de asigurarea liniilor de asistență pentru victime și a oferit sfaturi în acest sens. De peste un deceniu, a lucrat pentru a evidenția organizațiile care sprijină astfel de persoane.

Puțini știu, însă în spatele tuturor acestor acțiuni se află o traumă familială sfâșietoare. Presa străină notează că acesta este unul dintre motivele pentru care Regina Camilla oferă o importanță deosebită abuzului domestic și îngrijirii victimelor de acest fel.

Sursă: Profimedia

Trauma cumplită care a marcat familia soției lui Charles

Familia Reginei Camilla are un istoric complex și dureros privind abuzul domestic, potrivit dezvăluirilor făcute în presa străină. Bunicul soției Regelui Charles și-a bătut partenera de viață până când aceasta a ajuns în stare de inconștiență. S-a întâmplat în timp ce era însărcinată.

Partenera de viață a bunicului patern al Reginei Camilla era însărcinată, la momentul la care a fost supusă abuzului domestic, cu tatăl acesteia. Evenimentul a declanșat separarea între cei doi soți, potrivit informațiilor din presa străină.

Se pare că bunicul patern al Reginei Camilla a avut două soții, pe ambele supunându-le violenței.

Edith, bunica Reginei Camilla, era însărcinată în patru luni cu cel care avea să devină tatăl acesteia. Soțul său, Philip Morton Shand, a atacat-o în apartament, după cum arată actele depuse la divorț.

„Susnumitul Philip Morton Shand și-a agresat violent soția trăgând-o de brațe din pat într-o cameră de oaspeți în cămașă de noapte, lovindu-i pieptul și genunchii și lovindu-i capul, în urma căreia aceasta a leșinat.

În acest moment ea era însărcinată și, având în vedere starea ei, a fost mutată, la sfatul medicului, de către tatăl lui Shand în casa sa din Edwardes Place”, se arată în documentele depuse la dosarul divorțului, înaintat în anul 1919.

Edith și Philip Morton Shand au divorțat, femeia născând singură. După ce fostul său partener de viață a plecat la război, s-a îndrăgostit de un ofițer pe nume Charles Tippet, alături de care și-a refăcut viața.