Secretul clătitelor care se mențin fragede până a doua zi. Rețetă cu paharul, fără cântar
Dacă vrei să prepari clătite pufoase, care se mențin fragede până a doua zi, tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta potrivită. Să gătești acest desert pentru micul-dejun sau pur și simplu sub formă de gustare nu reprezintă o provocare dificilă. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi.
Cum prepari clătite pufoase și fragede
O clătită fragedă înseamnă bule de aer în compoziția pentru aluat. Fără acestea, mănânci un fel de turte puțin mai dulci decât cele tradiționale. Ce trebuie să știi este că formarea bulelor de aer este cauzată de eliberarea de gaz, care la rândul său este cauzată de diverse ingrediente ce le poți folosi în rețetă.
Recomandarea noastră este să optezi pentru apa minerală. Unele gospodine folosesc și praf de copt în acest sens, însă am observat că apa minerală „ușurează” amestecul pentru aluat. Dacă vei adăuga acest ingredient în compoziție, toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.
Bineînțeles, întrebarea naturală este: câtă apă minerală se pune în compoziția pentru clătite. Playtech Știri îți va prezenta în materialul de astăzi o rețetă pentru care nu ai nevoie de cântar, ci doar de un pahar. Același pahar trebuie folosite la toate ingredientele, inclusiv la făină și lapte.
Rețetă de clătite cu paharul, fără cântar
Ingrediente:
- 3 ouă;
- 2 pahare făină;
- 1 pahar apă minerală;
- 1 pahar lapte;
- 1 linguriță esență rom;
- 2 linguri unt topit;
- dulceață/gem pentru umplut;
- praf de sare;
- ulei de floarea-soarelui.
Atenție! Se folosește un pahar de aceeași dimensiune pentru toate ingredientele. Al nostru a avut 300 de mililitri.
Citește și: Câte ouă se pun în clătite. Reţeta e simplă, aşa ies fine şi gustoase
Mod de preparare:
- Se pune făină într-un vas de bucătărie încăpător.
- Se adaugă apa minerală și laptele peste făină.
- Se amestecă ingredientele până obținem o compoziție de consistență medie.
- Se adaugă, apoi, pe rând: ouăle, esența de rom, praful de sare și la final untul topit.
- Se amestecă compoziția cu ajutorul unui tel sau cu mixerul de mână.
- Se încinge o tigaie de mărime potrivită, în care se pune ulterior puțin ulei.
- Se întinde uleiul prin mișcări rotative ale tigăii încinse.
- Se pune compoziție din aluatul preparat și se întinde până ia forma tigăii.
- Se unge marginea tigăii, partea interioară, cu foarte puțin ulei.
- Se întoarce clătita pe partea opusă, după ce s-a copt pe jumătate.
- Se scoate clătita pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se unge cu dulceața sau gemul preferat.