Secretul chiftelelor de dovlecel. Așa vor avea o dulceață aparte și o textură unică

de: Bișinicu Andreea
28 10. 2021

Toamna este sezonul dovleceilor, iar gospodinele au milioane de idei pentru a prepara aceste legume delicioase. Cum se fac cele mai bune chiftele de dovlecel și care este ingredientul care le dă savoare.

Trucul genial pentru a obține cele mai gustoase chiftele de dovlecel

Cui nu-i plac chiftele de dovlecei? Acest preparat este pufos, spornic și delicios, fiind extrem de ușor și rapid de preparat. Rețeta pe care o vom prezenta mai jos este ideea perfectă pe care o puteți pune în aplicare atunci când aveți poftă de ceva bun și nu știți cum să vă mai surprindeți partenerul de viață, copiii sau prietenii.

Foarte important de reținut este faptul că aceste chifteluțe de dovlecei sunt foarte ușor de făcut și au un gust aparte. Această rețetă este ideală pentru persoanele care vor să mănânce cât mai puţină carne și s-o înlocuiască cu legume proaspete și sățioase. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mărişori și tineri
  • 1 legătură pătrunjel
  • o legătură de ceapă verde
  • 200 g brânză telemea bine scursă
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină
  • ulei pentru prăjit
  • piper

Mod de preparare:

Acum că am pregătit toate ingredientele pe care le putem găsi deja în bucătărie sau cămară, ne putem apuca de rețeta propriu-zisă. Chifteluțele se pregătesc imediat, iar gustul este de-a dreptul savuros. Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi pentru cele mai bune chiftele de dovlecei.

Pentru început vom da dovleceii prin răzătoarea cu ochiuri mari și îi vom lăsa deoparte pentru 5-10 minute, ca să se scurgă apa. După ce dovleceii s-au scurs bine se amestecă cu pătrunjelul tocat fin, telemeaua trecută prin răzătoare, făina, ceapa verde tocată mărunt și ouăle bine bătute.

În continuare vom potrivi gustul de piper, dar nu și de sare. Nu uita că brânza este deja sărată, iar acest lucru nu este recomandat persoanelor care au tensiunea oscilantă. Vom lua cu lingura din aluat și vom forma chifteluțele, după care le vom prăji în ulei încins în tigaie.

Se pun chiftelele de dovlecei în tigaie și se rumenesc bine pe ambele părți. După ce s-au prăjit, chifteluțele se scot de pe foc și se pun pe șervețele de hârtie, pentru ca surplusul de ulei să se scurgă. Ingredientul secret care dă un plus de savoare rețetei este menta. Pune în aluat o lingură de mentă proaspătă tocată mărunt pentru a-i da un gust proaspăt. Garantăm că rezultatul va fi unul excelent. Rețeta este gata. Poftă bună.