Secretul celui mai gustos Ramen. Iese exact ca la japonezi

de: Sabina Anastasia
04 09. 2022

Ramenul este o mâncare de bază în bucătăria japoneză și nu numai. Deși în Statele Unite este asociat deseori cu tăițeii uscați, acest fel de mâncare reprezintă mai mult decât atât. Unul dintre cele mai importante elemente care diferențiază rețetele de ramen este garnitura. Aceasta poate include felii de carne, ceapă verde, morcovi și/sau alte legume, în funcție de preferințele fiecărui consumator. În rândurile de mai jos, puteți consulta o rețetă de ramen care iese exact ca la japonezi. Vei regreta că nu ai încercat să o prepari mai repede.

Cea mai bună rețetă de ramen, explicată pas cu pas

Ingrediente:

  • 6 aripi de pui;
  • 4 morcovi medii, tăiați în rondele;
  • 3 buchețele mici de ceapă verde, cu rădăcinile tăiate;
  • 2 l de apă;
  • 1 căpățână de usturoi, cu coajă, fără rădăcini, tăiată în jumătate pe orizontală;
  • 1 bucată de ghimbir, decojit și tăiat în bucăți mici;
  • 20 de ciuperci shiitake uscate;
  • 1 foaie de kombu uscat (legume sau alge marine);
  • 60 g de sos de soia.

Ingrediente shoyu tare:

  • 60 g de sos de soia;
  • 2 linguri de mirin.

Ingrediente pentru ouă și tăieței:

Ingrediente pentru servire:

  • muguri de bambus fermentați;
  • 6 cepe de sol medii, tăiate în felii subțiri;
  • ulei de chili sau ulei de susan prăjit.

Mod de preparare:

  1. Se prăjesc aripioarele de pui într-o tavă, în cuptorul setat la 200 de grade Celsius, până când se rumenesc.
  2. Se setează cuptorul la 180 de grade Celsius, se adaugă morcovii și ceapa verde și se mai lasă în cuptor 20 de minute.
  3. Se degresează tava de prăjit.
  4. Se pun aripile de pui și legumele într-o oală.
  5. Se așază tava de prăjit pe aragaz, la foc mare.
  6. Se adaugă două căni de apă, amestecând energic cu o lingură termorezistentă.
  7. Se aduce la fierbere, după care se toarnă cu grijă amestecul în oală.
  8. Se adaugă usturoiul, ghimbirul, shiitakes, kombu și restul de opt căni de apă în oală și se amestecă, potrivit The kitchn.
  9. Se fierbe bulionul la flacără mică.
  10. Se adaugă sosul de soia și se fierbe la foc mic, fără capac, până când carnea de pui se desprinde de pe os.
  11. Se strecoară bulionul și se răcește la temperatura camerei, peste noapte.
  12. Se prepară tăria: se combină sosul de soia și mirinul într-un recipient care trebuie, ulterior, închis ermetic și se păstrează la temperaturi scăzute până când va fi gata pentru utilizare.

Instrucțiuni pentru servire:

  1. Se fierb ouăle timp de șase minute, se taie în jumătate pe lungime și se pun deoparte.
  2. Se gătesc tăițeii, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, se scurg și se trec pe sub apă rece.
  3. Se fierbe și se aromatizează bulionul.
  4. Se asamblează bolurile, se împart tăițeii între patru boluri adânci și se toarnă bulionul fierbinte.
  5. Se acoperă fiecare bol cu 1-2 jumătăți de ou, muguri de bambus, ceapă verde și nori și se stropește cu ulei.