Secretul celui mai cremos și delicios spanac. Cum îl fierb, de fapt, marii bucătari. Așa va ieși ca la restaurant
Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă pentru atunci când se va termina Postul Paștelului. Care este secretul celui mai cremos și delicios spanac. Cum îl fierb, de fapt, marii bucătarii. Numai așa va ieși ca la restaurant.
Rețetă de spanac cremos și delicios. Cât se fierbe ca să iasă perfect
Spanacul este o plantă foarte folosită de către români. Spanacul este consumat atât de la borcan, congelat, precum și proaspăt.
Spanacul se poate face și de post, dar poate fi făcut și cu carne sau ouă ochi.
Spanacul poate fi folosit ca garnitură
Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de spanac cu lapte, ceapă și usturoi. Tot aici veți găsi secretul pe care îl aplică marii bucătări din restaurantele de lux atunci când vine vorba de spanac.
Spanacul cu lapte, ceapă și usturoi poate fi consumat ca atare, dar poate fi folosit și ca garnitură. Spanacul se amestecă cu un sos alb, aromat cu ceapă și usturoi sotate.
Ingredientele pentru un cremos și delicios spanac
-300 g de spanac tocat (spanac proaspăt sau congelat)
o ceapă tocată
-3-4 căței de usturoi
-1-2 linguri de ulei de floarea soarelui (sau 20 de grame unt)
-500 ml de lapte de vacă
-100 ml de apă
-2 linguri de făină universală
-putină sare și piper alb măcinat, după gust
-un sfert de linguriță de pudră de nucșoară (opțional).
Mod de preparare spanac cremos cu lapte și ceapă
Pregătirea spanacului începe cu primul pas, respectiv punerea unei cratițe pe foc, cu ulei. După ce uleiul s-a încins se călește ceapa până devine transparentă, timp care va lua circa 2-3 minute. După, se zdrobesc cățeii de usturoi și se adaugă peste ceapă.
Se călește și usturoiul 1-2 minute la foc mare pentru a se înmuia, timp în care se amestecă pentru a nu se arde.
Spanacul se poate prepara și congelat și proaspăt
Adăugați spanacul congelat sau proaspăt și circa 100 de mililitri de apă (dacă folosiți spanac proaspăt trebuie să-l fierbeți în prealabil, să-l scurgeți bine și să-l tocați), apoi lăsați toate ingredientele la foc mare pentru aproximativ 4-5 minute sau până când spanacul s-a dezghețat. Nu uitați, trebuie să amestecați din când în când totul.
Apoi, dați focul mai mic, apoi adăugați 300 de mililitri de lapte și fierbeți totul timp de 3-4 minute sau până când laptele se înfierbântă.
Secretul marilor bucătari
Între timp, se combină laptele rămas cu făina până se obține un aluat fin, omogen, fără cocoloașe, acesta fiind secretul celor mai pricepuți bucătari. Asezonați mâncarea cu sare, piper alb măcinat și nucșoară după gust.
Când totul începe să clocotească, se toarnă încet aluatul în cratiță, amestecând continuu. Se mai fierbe totul circa 1-2 minute sau până când spanacul devine cremos și mâncarea este gata.