Secretul celui mai bun tort italian de lămâie. Ce să faci înainte să-l bagi în cuptor
Ai poftă de ceva bun și ușor de preparat, dar te-ai săturat de deserturile pline cu frișcă și ciocolată. Pentru cei care preferă un gust răcoritor, gospodinele au găsit cea mai bună rețetă de tort de lămâie. Se prepară imediat și ai nevoie doar de câteva ingrediente, pentru a-l realiza.
Rețetă tort de lămâie
Un desert facil, răcoritor și cu un gust delicios. Gospodinele ți-au pregătit o rețetă care te va face să te lingi pe degete. Cât de ușor se prepară tortul de lămâie.
Ingrediente:
- 125 g de unt, tăiat mărunt, la temperatura camerei,
- 155 g (3/4 cană) zahăr pudră,
- 1 lingură de coajă de lămâie rasă fin,
- 3 ouă,
- 250 g ricotta proaspătă, fărâmițată,
- 100 g (2/3 ceașcă) de făină,
- 60 g (1/3 cană) de mămăligă,
- 1/2 linguriță de sare,
- 80 ml (1/3 cană) suc proaspăt de lămâie,
- zahăr pudră, pentru decor.
Citește și Rețeta simplă a lui Jamie Oliver pentru blatul de tort. Mai ușor de atât nu există
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să preîncălzești cuptorul la 170C/150C ventilator forțat. Apoi, te apuci de rețeta propriu-zisă, odată ce ai pregătit toate ingredientele.
În primul rând, vei lua o formă rotundă de tort cu arc de 20 cm, pe care o vei unge și tapeta cu hârtie de copt. Poți utiliza batoane electrice pentru a bate untul, zahărul și coaja de lămâie într-un castron până când devine palid și cremos.
Mai departe, vei încorpora treptat ricotta, pui ouăle, unul câte unul, în aluat și vei bate totul până când se va omogeniza. În continuare, vei adăuga făina, mămăliga, sarea și sucul de lămâie la amestecul de unt.
Secretul rețetei este să iei o lingură mare de metal ca să împăturești aluatul, până când se combină perfect, după care transferi amestecul în tava pregătită și netezești suprafața.
Totul se coace la cuptor timp de 45 de minute, până când tortul se va ridică la loc atunci când este ușor atinsă în centru. (Tortul se va ridica ușor, dar se va scufunda înapoi pe o suprafață plană atunci când se răcește).
Lasă prăjitura deoparte în tavă timp de 10 minute, înainte de a o transfera pe un grătar de sârmă, ca să se răcească de tot. La final, o ornezi cu zahăr pudră și o servești celor dragi. Cu siguranță vei primi foarte multe complimente pentru desertul preparat. Poftă bună.
Citește și Secretul celui mai pufos pandișpan. Ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat