Secretul celui mai bun suc de struguri. Cât trebuie fiert ca să iasă delicios
În comparație cu sucurile pe care le găsim în comerț, sucul preparat în casă din struguri este 100% natural și extrem de delicios, păstrând intactă aroma acestora. Pentru că toamna este sezonul strugurilor, astăzi vă dezvăluim secretul celui mai bun suc de struguri. Iată cum îl puteți prepara acasă, rapid și simplu!
Strugurii, super-fructele toamnei: un antidot pentru sănătate
An de an, la începutul toamnei se culege vița de vie, iar prin procesarea strugurilor se prepară mustul, o băutură delicioasă preferată de toți. Dacă nu știați, puteți prepara și suc de struguri, o băutură sănătoasă și foarte gustoasă. Din păcate, nu toate gospodinele știu să facă suc de struguri, de aceea vă arătăm, în materialul următor, care este secretul celui mai bun suc de struguri!
Strugurii, fructele-vedetă ale toamnei, au nenumărate beneficii pentru sănătate! Specialiștii susțin că sucul de struguri este un elixir pentru organism, de aceea, toamna trebuie să îl preparăm pentru sezonul rece. Medicii recomandă ca sucul de struguri să fie băut de persoanele care suferă de afecțiuni ale rinichilor, ficatului, plămânilor și gâtului. Mai mult de atât, strugurii au un conţinut crescut de apă, fiind o excelentă sursă de hidratare.
Sucul de struguri se prepară extrem de ușor și necesită foarte puține ingrediente. Principalul lucru este să țineți cont de câteva secrete atunci când începeți să-l faceți.
Sucul de struguri iese delicios dacă fructele nu au fost tratate cu substanțe chimice și au crescut într-o zonă curată ecologic. În plus, puteți obține un suc de struguri delicios și fără a adăuga zahăr sau alți îndulcitori.
Vezi și: Ce să pui în must ca să nu fermenteze prea repede. Așa fac gospodarii de la țară
Secretul celui mai bun suc de struguri – rețetă simplă și rapidă
Cel mai simplu mod de preparare a sucului de struguri este printr-un storcător. Prim dată se spală strugurii și se sortează. Pentru ca sucul să iasă delicios și să nu se strice în timpul iernii, este de preferat ca strugurii să fie dulci, fără boabe stricate sau zdrobite, preferabili cei cu semințe mici.
În plus, prezența unui storcător simplifică foarte mult procesul de preparare a acestei băuturi. Dacă nu aveți la dispoziție un storcător, puteți pasa strugurii cu mâinile și îi puteți stoarce prin tifon sau o sită fină.
De asemenea, puteți prepara sucul de struguri la oala sub presiune. Acesta este cel mai simplu mod, dar multe gospodine preferă să curețe strugurii și să îi scufunde într-un recipient mare.
Vezi și: Secretul celui mai bun must. Unde trebuie să îl ții, de fapt, până se limpezește complet
Așadar, prima dată spălați bine strugurii sub jet de apă rece, iar mai apoi strângeți sucul cu o presă de lemn. După care, puneți sucul stors de la struguri într-o oală încăpătoare și fierbeți. După aproximativ 15 minute, opriți focul și filtrați sucul obținut printr-o pânză de brânză sau o sită cu găuri foarte fine. Este important să nu fierbeți mult sucul, pentru a nu-și pierde proprietățile benefice. Dacă doriți să fie mai dulce, adăugați zahăr. Se pune 50-100 grame de zahăr la un kilogram de suc de struguri.
Sucul de struguri se poate consuma imediat sau se poate turna în sticle sau borcane, pentru a-l consuma la iarnă. Înainte de a turna sucul în borcane, acestea trebuie sterilizate bine. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu abur. Puteți pune borcanul pe un ibric cu apă clocotită și ține-l timp de 10 minute. Apoi turnați imediat sucul de strugui în recipient și închideți cu capac.