Secretul celui mai bun somon la tigaie. Este rețeta lui Gordon Ramsay

de: Ana Chivu
25 08. 2022

Somonul este extrem de des consumat în zilele noastre. Acesta este bine să se regăsească cel puțin o dată pe săptămână într-o dietă alimentară echilibrată. El este un pește gras și sățios care poate fi servit cu legume, orez sau paste. Indiferent de cum alegi să îl gătești, acesta trebuie făcut ca la carte. Celebrul Gordon Ramsay a sărit în ajutorul multor bucătărese și a adus în prim-plan o rețetă extrem de simplă și delicioasă de somon la tigaie. De ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să îl prepari?

Rețetă de somon la tigaie: trucul lui Gordon Ramsay

Peștele trebuie să se afle în dieta noastră alimentară de două ori pe săptămână, susțin specialiștii. Acesta este unul din cele mai sănătoase alimente, iar chiar somonul este considerat cel mai bun dintre ei. Nutriționiștii susțin că două astfel de mese pe săptămână ne aduc toate beneficiile sale.

Acest tip de pește este bogat în acizi Omega 3 ce sunt esențiali pentru sănătatea noastră. Ei îmbunătățesc activitatea sistemului cardiovascular și scad nivelul trigliceridelor, reducând riscul apariției bolilor coronariene.

Mai mult decât atât, el este foarte gustos și se gătește extrem de repede, dar și își păstrează substanțele nutritive importante. Gordon Ramsay a adus în prim-plan pentru toate gospodinele o rețetă de somon crocant la tigaie care se poate servi alături de cartofi sau alte legume ori un simplu sos sau paste.

  • Ingrediente

File de somon
Sare
Ulei de măsline
Cimbru, rozmarin sau busuioc
Roșii

Cartofi noi
Carne de crab
Ceapă verde tăiată mărunt
Sare și piper, coriandru
Dressing pentru salată, format din ulei de măsline, apă și suc de lămâie

Mod de preparare

  1. Înainte de a pregăti somonul, gătește la cuptor câteva roșii tăiate pe jumătate și condimentate ușor.
  2. Pune bucata de file de somon pe un blat de lemn, cu pielea în sus. Strânge-o ușor ca pe o ruladă ca s-o poți tăia mai bine, apoi crestează bucata de somon în felii subțiri până la jumătate în adâncime. Cu cât sunt mai subțiri feliile crestate, cu atât somonul va fi mai crocant.
  3. Presară puțină sare în interiorul fiecărei crestături, iar pentru a adăuga savoare, presară și cimbru, rozmarin sau busuioc proaspăt. Pe deasupra întregii bucăți de somon toarnă puțin ulei de măsline.
  4. Încălzește o tigaie la foc mediu și adaugă ulei de măsline când tigaia este fierbinte. Adaugă în tigaie somonul cu pielea în jos și aranjează puțin cu degetele somonul pentru a-l menține plat. Adaugă sare pe deasupra și lasă-l să se gătească.
  5. După 4-5 minute în care s-a prăjit pe o parte (sau atunci când observi că două treimi din carne și-a schimbat culoarea în alb), întoarce somonul cu o spatulă.
  6. După ce ai întors somonul pe cealaltă parte, înclină puțin tigaia, în așa fel încât somonul să fie gătit uniform. Mai ține somonul aproximativ un minut în tigaie, urmărindu-l atent.
    Ia tigaia pe foc, răstoarnă somonul înapoi pe partea cu stratul de piele și mai lasă-l să se gătească un minut.