Secretul celui mai aromat și cremos tiramisu cu fistic. Un desert de nota 10 pentru masa în familie

de: Sabina Anastasia
10 05. 2024

Te tentează ideea de a pregăti tiramisu cu fistic pentru masa de weekend în familie? O gospodină a dezvăluit ce rețetă respectă pentru a mulțumi gusturile tuturor. Care este, de fapt, secretul celui mai aromat și cremos desert. Lista ingredientelor necesare și modul de preparare.

Tiramisu cu fistic pentru masa în familie

Un tiramisu cu fistic este perfect pentru o masă în familie. Faptul că adaugi fistic în desert îi oferă acestuia o notă elegantă și totodată o aromă rafinată, astfel încât vorba potrivit căreia prăjitura în cauză este pentru cei leneși pică din start. Desertul va fi privit cu alți ochi.

Important! Crema pentru rețeta de tiramisu, pe bază de gălbenușuri, se prepară obligatoriu pe bază de aburi. În acest fel, riscul de infectare cu boli de origine alimentară scade considerabil, fiindcă oul va fi practic gătit.

Pentru a obține un desert aromat și cremos, este indicat să nu amesteci ingredientele foarte mult, fiindcă se va tăia compoziția. Când ingredientele sunt omogenizate, trebuie să te oprești din mixat. În ceea ce privește frișca, aceasta nu trebuie bătută în totalitate, ci până când este ușor lichidă.

Tiramisu cu fistic. Listă de ingrediente

  • 3 gălbenușuri
  • 400 g brânză mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 80 g zahăr
  • 100 g pastă de fistic
  • 400 ml cafea tare, rece
  • aprox. 30 pișcoturi

Dacă ai mai pregătit deserturi pe bază de pișcoturi, probabil ai observat că, de regulă, există două tipuri în magazine sau supermarketuri: unele moi și unele crocante. Pentru rețeta de astăzi, îți recomandăm să alegi pișcoturile crocante. Cele dintâi se vor destrăma când vor fi înmuiate în cafea.

  • 50 g pastă de fistic (opțional, pentru decor)
  • 50 g fistic mărunțit (opțional, pentru decor)

Tiramisu cu fistic. Mod de preparare

  1. Se pun gălbenușurile și zahărul într-un bol de bucătărie și se mixează cu mixerul la viteză mică, pentru circa 5 minute, prin metoda baie de aburi.
  2. Se pun gălbenușurile mixate cu zahăr deoparte, să se răcească, pentru câteva minute.
  3. Se adaugă în gălbenușuri brânza de mascarpone și pasta de fistic și se mixează.
  4. Se bate, separat, smântâna pentru frișcă.
  5. Se încorporează frișca în crema de fistic cu mișcări de sus în jos, circulare, cu o spatulă.
  6. Se înmoaie pișcoturile în cafea, pentru 2-3 secunde și se așază sub forma unui strat în tavă.
  7. Se întinde peste primul strat de pișcoturi jumătate de cremă și se nivelează.
  8. Se formează încă un strat de prăjitură din pișcoturi înmuiate în cafea.
  9. Se adaugă restul de cremă și se nivelează bine.
  10. Se decorează după preferințe, cu pastă de fistic și fistic mărunțit.

Desertul este gata! Obligatoriu trebuie să stea la rece, preferabil la frigider, minimum patru ore înainte de a se felia și a se servi la masă, potrivit rețetei publicate pe esterafarcas.ro. Dacă ești în criză de timp, poți prepara rețeta în avans, apoi o păstrezi la frigider. Poți ține prăjitura la rece maximum 3 zile.

Toată lumea va fi mulțumită de rezultat, adresându-ți complimente.