Secretul celor mai gustoase chiftele. Ingredientul banal care le schimbă gustul
Chiftelele sunt extrem de delicioase și mâncarea preferată a multor oameni din întreaga lume. Există diferite rețete, în funcție de cultură, tradiție și multe altele. Unii bucătari folosesc legume și pâine atunci când pregătesc carnea tocată pentru chiftele, iar alții dovlecel. Iată un ingredient care va da un gust mult mai bun chiftelelor.
Adaugă acest ingredient în chiftele pentru un gust mai bun
Poate că unii dintre voi știu deja acest mic, însă pentru cei care nu știu, răzuiți un cartof atunci când faceți carnea tocată pentru chiftele. Datorită acestei legume, veți obține chiftelele mult mai suculente. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă
- un cățel de usturoi
- un cartof
- câte 500 de grame de carne tocată de porc și de vită
- 3 sau 4 linguri de făină sau pesmet
- sare și piper
- ulei vegetal
Modul de preparare este foarte ușor și accesibil oricui. În primul rând, curățați cartoful, usturoiul și ceapa cu un blender. Dacă nu aveți, puteți sa le dați prin răzătoare fină. Apoi, amestecați legumele cu carnea tocată și adăugați sare și piper.
Frământați bine amestecul cu mâinile, după care o veți bate pe masă sau din mână în mână. Formați chiftelele, apoi dați-le prin pesmet sau făină. Chiftelele se prăjesc într-o tigaie încălzită cu ulei, apoi le puteți servi cu orice garnitură preferați.
Chiftele de post cu vinete și cartofi
Chiftelele cu vinete și cartofi le poți consuma oricând și nu conțin carne, fiind perfecte pentru zilele în care țineți post. Pentru a le prepara, veți avea nevoie de următoarele:
- vânătă de dimensiuni medii, curăţată de coajă şi tăiată cubuleţe
- 2 cartofi mai mari, tăiați cubulețe
- 1 ceapă mică tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- 1 cană de pesmet
- 1-2 linguri de făină
- oregano
- pătrunjel
- sare
- ulei pentru prăjit
Pentru început, căliți ceapa pentru câteva minute, apoi adăugați peste usturoiul și mai căliți puțin. Mai apoi, se adaugă vânăta tăiată cubulețe și cartoful tăiat la fel. Totul se lasă pe foc timp de aproximativ 15 minute.
Compoziția se lasă la răcit, apoi se amestecă la blender vânăta, alături de cartofi, ceapă, usturoi, pesmet, făină, verdeață și sare. Din compoziție veți forma chiftelele cât de mari vreți, apoi le prăjiți în ulei timp de 4-5 minute.
Citește și: Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de prune fără zahăr. Secretul care îi schimbă gustul