Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit

Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit
Asa se pregatesc

Sarmalele sunt un preparat tradițional și delicios. Unii le preferă în foi de viță, în timp ce alții nu se pot gândi decât la tradiționalele sărmăluțe în foi de varză.

Secretul sărmăluțelor în foi de viță

Oricum ai alege să le prepari, sărmăluțele îți ies delicioase dacă respecți câteva secrete și faci o umplutură ca la carte.

Dacă ești fan sarmale în foi de viță, atunci perioada de toamnă este cea mai bună pentru a le face, pentru că foile puse la saramură de acum două luni sunt perfecte de folosit.

Foile de viță de vie se conservă cu sare și boabe de porumb. În plus, ar trebui să ții cont de câteva alte secrete importante. Boabele de porumb se pun pentru a menține culoarea frunzelor de viță.

Cum se prepară

Ai nevoie de un kilogram de carne de curcan, două cepe mari, o cană de orez, sare și mult piper. Separat, toacă o legătură de pătrunjel și asigură-te că ai la îndemână crenguțe de cimbru și leuștean.

Se lasă frunzele de viță la scurs, iar la final se taie nervurile și codițele tari. Dacă ți se par prea mari frunzele, le poți tăia în jumătate.

Se ia carnea de vită tocată și se amestecă cu orezul, ceapa tocată fin, sarea, piperul și leușteanul tocat mărunt.

Se împăturesc sărmăluțele bine și pe fundul oalei se pune o legătură de pătrunjel, câteva frunze de leuștean. Apoi, se adaugă sărmăluțele, punând câte puțin bulion printre straturi, puțin ulei și apă. Totul se acoperă cu frunze de viță de vie și apoi se lasă totul la fiert.

Sărmăluțele sunt gata când orezul este fiert, carnea din ele fragedă și frunzele de viță de vie s-au fiert suficient.

Dacă vrei, poți căli ceapa și orezul înainte de a le adăuga în umplutură. După gust, poți adăuga și alte condimente în carne, cum ar fi cimbru uscat, boia dulce afumată, tarhon sau alte ierburi.

După ce ai lăsat sărmăluțele în foi de viță la foc mic cu un capac timp de mai multe ore, poți da jos capacul și le poți termina în cuptor, pentru o aromă și mai puternică.

În plus, poți adăuga în oală și bucățele de caizer, pentru o savoare în plus. Servește-le cu smântână grasă și mămăliguță fierbinte. Nu uita să pui alături un ardei iute proaspăt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI