20 oct. 2021 | 12:08

Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit

Diverse
Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit
Asa se pregatesc

Sarmalele sunt un preparat tradițional și delicios. Unii le preferă în foi de viță, în timp ce alții nu se pot gândi decât la tradiționalele sărmăluțe în foi de varză.

Secretul sărmăluțelor în foi de viță

Oricum ai alege să le prepari, sărmăluțele îți ies delicioase dacă respecți câteva secrete și faci o umplutură ca la carte.

Dacă ești fan sarmale în foi de viță, atunci perioada de toamnă este cea mai bună pentru a le face, pentru că foile puse la saramură de acum două luni sunt perfecte de folosit.

Foile de viță de vie se conservă cu sare și boabe de porumb. În plus, ar trebui să ții cont de câteva alte secrete importante. Boabele de porumb se pun pentru a menține culoarea frunzelor de viță.

Cum se prepară

Ai nevoie de un kilogram de carne de curcan, două cepe mari, o cană de orez, sare și mult piper. Separat, toacă o legătură de pătrunjel și asigură-te că ai la îndemână crenguțe de cimbru și leuștean.

Se lasă frunzele de viță la scurs, iar la final se taie nervurile și codițele tari. Dacă ți se par prea mari frunzele, le poți tăia în jumătate.

Se ia carnea de vită tocată și se amestecă cu orezul, ceapa tocată fin, sarea, piperul și leușteanul tocat mărunt.

Se împăturesc sărmăluțele bine și pe fundul oalei se pune o legătură de pătrunjel, câteva frunze de leuștean. Apoi, se adaugă sărmăluțele, punând câte puțin bulion printre straturi, puțin ulei și apă. Totul se acoperă cu frunze de viță de vie și apoi se lasă totul la fiert.

Sărmăluțele sunt gata când orezul este fiert, carnea din ele fragedă și frunzele de viță de vie s-au fiert suficient.

Dacă vrei, poți căli ceapa și orezul înainte de a le adăuga în umplutură. După gust, poți adăuga și alte condimente în carne, cum ar fi cimbru uscat, boia dulce afumată, tarhon sau alte ierburi.

După ce ai lăsat sărmăluțele în foi de viță la foc mic cu un capac timp de mai multe ore, poți da jos capacul și le poți termina în cuptor, pentru o aromă și mai puternică.

În plus, poți adăuga în oală și bucățele de caizer, pentru o savoare în plus. Servește-le cu smântână grasă și mămăliguță fierbinte. Nu uita să pui alături un ardei iute proaspăt.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro