Secretul celor mai bune sarmale cu carne sau de post. Condimentul care face diferența

de: Ana Chivu
29 10. 2022

Se apropie un post foarte important pentru toți creștinii. Cei mai mulți dintre ei respectă cu strictețe restricțiile alimentare din această perioadă și nu consumă produse de origine animală. Multe dintre gospodine adoră să facă în timpul acesta mai ales sarmale care să nu conțină carne. Cum trebuie preparate ca la carte? Există un condiment care face diferența. Iată ce trebuie să pui în ele!

Rețetă pentru sarmale de post: ce condiment trebuie să pui în ele?

Sarmalele sunt preferatele românilor indiferent de anotimp sau eveniment. Majoritatea gospodinelor le prepară în sezonul rece în timpul celui mai mare post pentru creștini. Ele evită carnea atunci, dar respectă un secret pentru ca produsele să iasă ca la carte chiar dacă nu conțin ingrediente de origine animală.

Acestea reușesc să le dea gust cu ajutorul unui ingredient special pe care îl folosesc din belșug. Desigur că rețetele pot fi ușor diferite în funcție de zona țării, dar ingredientele de bază rămân clar aceleași.

Mai exact, este vorba despre: varză murată, orez, ceapă și bulion. Pentru ca cele de post să fie lăudate de toți pofticioșii din familie este nevoie să adaugi și boia dulce sau afumată în compoziție. Gustul final al lor cu siguranță va fi unul deosebit. Un alt truc este să adaugi boiaua chiar când călești ceapa și orezul.

  • Ingrediente

70 g orez
1 ceapă
2 linguri de ulei
sare
piper
1 linguriță boia
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță mărar uscat
500 ml suc de roșii
ciuperci
varză murată

Mod de preparare

Curăță ceapa și morcovul, scurge ciupercile călite de apă și pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie. Mărunțește legumele și trage compoziția la tigaie cu boia preț de cel puțin 5-7 minute. În timpul acesta trebuie să adaugi suc de roșii și câteva bucăți de roșii la cutie pentru un plus de textură.

Pasul următor este să pui condimente precum: foi de dafin, piper, sare și cimbru uscat. Lasă compoziția la fiert pentru 10-15 minute ca toate ingredientele să își împrumută din arome și mai apoi stinge focul și lasă totul să se răcească. După ce orezul și ciupercile sunt gata, pregătește frunzele de varză murată.

Ai grijă ca acestea să nu fie prea sărate. În cazul în care nu sunt pe placul tău, lasă bucățile în apă călduță pentru cinci minute, iar mai apoi începe întreg procesul. Nu uita să adaugi în oala cu sarmale de post un sos făcut din apă și pastă de roșii pentru mai mult gust.