Secretul celor mai bune sarmale. Ce să pui neapărat peste varză înainte de a o pune la fiert
Nu există masă de Crăciun fără sarmale, motiv pentru care gospodinele cele mai harnice se întrec, în fiecare an, pentru a pregăti cele mai gustoase preparate culinare. Iată câteva dintre cele mai utile trucuri care îți vin în ajutor, atunci când pregătești sarmalele.
Ingredientul secret pentru a prepara cele mai bune sarmale
Sarmalele sunt printre preparatele favorite ale românilor, în special atunci când ne apropiem de sărbători. Ele se pot prepara în frunze de varză, frunze de viţa-de-vie, ştevie, spanac sau hrean.
O condiție de bază este ca aceste frunze să nu fie prea bătrâne, ci fragede, pentru a putea fi uşor de manevrat. În cazul în care folosești varianta clasică, cu varză murată sau frunze de viţă puse la sărat, este recomandat să le pui mai întâi la desărat în apă călduţă.
Gospodinele care pregătesc sarmalele în foi de varză trebuie să aibă grijă ca frunzele să fie fragede. Mai exact, trebuie să speli foarte bine căpăţâna de varză, să înlături primele două straturi, apoi vei șterge varza cu un prosop uscat şi o vei înveli strâns în folie de plastic înainte de o băga la congelator.
Las-o acolo peste noapte, apoi încă o zi în frigider (în total cam 18 ore), pentru a se dezgheţa. După decongelare, frunzele de varză devin foarte fragede.
Un truc genial la care apelează toate expertele în bucătărie este să pună cartof ras și stors peste varză, înainte de a o pune la fiert. În acest fel, te vei asigura de faptul că varza ta va fi aromată, iar sarmalele vor avea un gust delicios.
Citește și Cum se pun sarmalele în oală, de fapt. Aşa fierb uniform, detaliul cunoscut de gospodinele pricepute
Cum se fierb, corect, sarmalele
Este foarte important să ții cont de anumite detalii atunci când fierbi sarmalele. De exemplu, acestea se pun la fiert pe aragaz, în vase emailate, pentru o perioadă de 4-5 ore.
Alte gospodine preferă să le pună la cuptor, caz în care timpul se reduce foarte mult. Sarmalele preparate la cuptor trebuie verificate după 2-3 ore. Scoate o sarma pentru a vedea daca s-au gătit orezul, carnea și varza.
Dacă le pui pe aragaz, ca să previi ca sarmalele să se lipească de fundul vasului, acoperă-l cu felii de varză, cu varza tocată și unge vasul cu puțină untură.