Secretul celor mai bune coaste la grătar. Vor fi un deliciu pentru prieteni de 1 mai
Coastele la grătar sunt o adevărată delicatese și mâncarea preferată a multor oameni. Este aromată și plină de savoare, în funcție de cum o faci și după preferințe.
Cele mai bune coaste la grătar
Îți vom prezenta o rețetă de coaste la grătar ușor de făcut, cu care sigur vei impresiona invitații. După ce sunt lăsate la marinat, nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute pentru a te bucura de ele. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Zahăr brun
- Sos de soia
- Vin de orez
- 12 bucăți de coaste stil Country
- 2 bucăți de ceapă verde tăiate
- 2 bucăți de usturoi pisate
- O ceapă medie tăiată
- 1 lingură de semințe de susan prăjite
- 2 linguri de pastă de ardei coreean
Rețeta este pentru circa opt porții, iar modul de preparare este unul foarte simplu și accesibil oricui. În primul rând, amestecă sosul de soia, vinul de orez, zahărul brun și pasta de ardei într-un bol mare. Apoi, toată compoziția se amestecă cu semințele de soia, ceapa verde, ceapa și usturoiul.
Se adaugă coastele, se pune capac și se lasă cel puțin două ore sau chiar peste noaptea la frigider, astfel încât carnea să absoarbă cât mai mult din ingrediente. Atunci când le pui pe grătar, se întorc câte 5 minute pe fiecare parte.
Coaste cu Bourbon și piersică
O altă rețetă de coaste delicioase de care te poți bucura alături de cei dragi. Rețeta este la fel de simplă, este pentru aproximativ opt porții și vei avea nevoie de următoarele:
- Sare și piper
- 2 șiruri de coaste
- 3 linguri de bourbon
- Bacon afumat tăiat subțire
- 1 bucată de usturoi tăiată subțire
- 1 jumătate de ceapă medie
- 1 piersică
- Jumătate de lingură Chimion pisat
- 1 lingură de sos Worcestershire
- 2 linguri de muștar Dijon
- 2 linguri de zahăr brun
- Melasa
- Oțet de vin roșu
- Piure de roșii
În primul rând, va trebui să combini piureul de roșii cu mesala, oțet, zahăr brun, muștarul, sosul de Worcestershire, apoi adaugă piersica, usturoi, ceapă și bacon. Se ține totul pe foc timp de circa 15-20 de minute.
După ce se ia de pe foc și se pune într-un blender până când ajunge la o consistență de piure. Apoi, se adaugă bourbonul, iar toată compoziția se pune într-un vas separat, de care vei avea nevoie mai târziu.
Coastele se dau cu sare, piper și prin sos, aproximativ jumătate din el, iar grill-ul se încălzește la un nivel mediu. Costițele se lasă acoperite la cuptor timp de aproximativ 15 minute, apoi se întorc și se mai lasă încă 10 minute.
După ce au trecut ultimele 10 minute, se ia capacul, se crește temperatura de la mediu la tare, se pune sosul rămas și se întorc de pe o parte pe alta constant. După ce le scoți din cuptor și le tai, mai pune puțin sos și lasă-le timp de 5-6 minute înainte de a le servi.