Secretul celor mai bune clătite cu ciocolată. Aşa ies ca la restaurant, ingredientul care schimbă tot
Desertul copilăriei, dus la un alt nivel! Un singur ingredient este secretul celor mai bune clătite cu ciocolată. Pregătește un adevărat răsfăț culinar pentru familie și prieteni în acest weekend. Textura și combinația de arome îi vor impresiona și pe cei mai pretențioși musafiri.
Rețetă clătite cu ciocolată
Sunt ușor de făcut, mulți consideră procesul chiar amuzant și relaxant și sunt ideale pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie, dar care își doresc să pună pe masă pentru familie sau prieteni un desert delicios.
Această rețetă de clătite cu ciocolată va face furori, reușind să îi impresioneze și pe cei mai mofturoși musafiri.
Clătitele în sine au o textură densă, sunt consistente și au în compoziție sirop de ciocolată. Vei descoperi că pot fi folosite cu succes și ca blaturi pentru torturi.
Ingrediente
Pentru a le prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- 100 de grame de ciocolată cu lapte
- 25 de grame de unt
- o jumătate de litru de lapte
- un praf de sare
- 150 de grame de făină
- trei ouă
- ulei cu care se va unge tigaia
Mod de preparare
Pentru a prepara clătite cu ciocolată, vei avea nevoie, în afară de ingredientele din lista de mai sus, și de un mixer sau un tel, un bol, o tigaie antiaderentă, o crăticioară și o spatulă.
Primul pas este să rupi ciocolata în bucăți cât mai mici pe care le vei pune în crăticioara așezată deja pe ochiul aprins al aragazului și în care vei adăuga untul și laptele. Untul este unul dintre cele mai importante ingrediente, el face clătitele pufoase şi le oferă un gust deosebit. Amestecă totul până când vei obține un sirop omogen. Ia cratița de pe foc și lasă compoziția să se răcească.
Într-un bol, vei pune cele trei ouă și un praf de sare. Mixează până la omogenizare, apoi adaugă siropul de ciocolată (după ce se răcește bine). Amestecă din nou și încorporează, puțin câte puțin, făina. Noua compoziție se lasă în jur de 10-12 minute să se odihnească.
Unge tigaia antiaderentă cu o cantitate mică de ulei și pune-o pe foc. După ce se încinge, pune câte un polonic din compoziție și vei obține prima clătită! După câteva momente, o poți întoarce pe partea cealaltă. Repetă procesul până vei termina aluatul.