Secretul celei mai gustoase salate de boeuf. Trucul banal: ce castraveți să pui în preparat, de fapt
În luna sărbătorilor de iarnă, gospodinele se întrec în a prepara cele mai gustoase mâncăruri tradiționale românești. Pe lângă faimoasele sarmale, piftie, friptură de porc și cozonac, salata de boeuf rămâne una dintre favoritele românilor. Trucul genial la care apelează cele mai iscusite dintre gospodine.
Ce castraveți murați se pun, de fapt, la salata bouef
Cu siguranță vei fi de acord când vom spune că salata de boeuf este, de obicei, atracția principală de pe masa de sărbători. Se prepară foarte repede, deoarece ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum legume fierte, carne, castraveți murați și maioneză.
Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că murăturile dau gustul genial al salatei de boeuf. Știi care sunt castraveții potriviți pentru acest preparat culinar? Potrivit specialiștilor, indicat ar fi să utilizezi castraveți murați în saramură, nu în oțet.
Expertul înMihaela Bilic susține că salata boeuf ar conține ingrediente simple, dar hrănitoare, fiind un adevărat deliciu.
„Salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne.
Chiar dacă are „boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu pulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie.
Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim – sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic pentru masa de Crăciun
Specialistul susține că putem consuma salată de boeuf, însă, cu moderație. În momentul în care mâncăm prea multă, atunci apare posibilitatea să punem kilograme în plus.
Nutriționistul Mihaela Bilic explică cum putem transforma o salată de boeuf în una de dietă. Tot ce trebuie să faci este să pui o cantitate mică de maioneză dietetică, pentru ca ingredientele să se lege, iar salata să aibă un gust delicios.
„Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!
Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de „legată” va fi salata, însă sfatul meu este să nu înecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză.”, a completat nutriționistul Mihaela Bilic.